Općina Kotoriba, Kolodvorska 4c 40329 Kotoriba  tel. 385 40 682 247
www.kotoriba.hr  - web stranice svakodnevno uređuje i održava Dobriša Habuš
stranice postoje od 1997. godine

KOTORIPSKI FORUM                                                    KOTORIBA BLOG
VIJESTI IZ KOTORIBE

OPĆINA KOTORIBA DODIJELILA DVIJE STIPENDIJE

KOTORIBA - Općina Kotoriba u ovoj je godini osigurala sredstva za stipendiranje četvoro studenata sa svoga područja, no na raspisani natječaj javilo se tek dvoje. Tako je jučer Povjerenstvo za dodjelu stipendija odlučilo da s mjesečnim iznosom od 500 kuna sufinancira studij Ivane Dolenec na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dok će Adela Bogomolec za studij na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Varaždinu primati mjesečno 300 kuna.


SUSRETI I POZNANSTVA:  Zrakoplovac Franjo Kranjec (46) iz Kotoribe blizu 10 godina s  obitelji živi na Arapskom poluotoku u državi Oman

Najljepše je plavetnilo našeg neba

-        Rođen sam u Kotoribi prije 46 godina u radničkoj obitelji. Tu sam završio OŠ-u nakon koje sam otišao u Rajlovac pokraj Sarajeva gdje sam završio  Zrakoplovnu tehničku srednju vojnu školu . Po njenom završetku upisao sam se na Višu zrakoplovnu školu Zagreb-smjer aeronautika. Po njenom završetku stekao sam dozvolu profesionalnog pilota- početak je neobične i bogate životne priče čovjeka kojeg je zrakoplovstvo odvelo u daleki Oman na Arapskom poluotoku.

     Zov plavih visina- kako je počelo ?
-        Počelo je u najranijoj mladosti običnom dječjom znatiželjom-"što je to što leti i ostavlja tragove po nebu ?". U doba moje mladosti informacije su bile ograničene, a jedini doticaj sa zrakoplovstvom bio je tek poneki  novinski članak- kaže naš sugovornik i spominje završni razred OŠ-e.- Sa školom smo otišli u čakovečki Aeroklub gdje smo imali informativni let na malom sportskom zrakoplovu, a to je samo potvrdilo moju želju da jednoga dana postanem pilot pa sam svako daljnje školovanje podredio tome cilju- kaže opisujući mukotrpan put do cilja.- Put nije bio jednostavan i nitko mi nije mogao pomoći. Nitko iz moje obitelji nije nikada imao doticaja sa zrakoplovstvom, međutim velika mi je pomoć bila podrška roditelja i sestre. Kroz školovanje sam upoznao zrakoplovstvo s nekoliko perspektiva jer sam po završetku srednje škole postao aviomehaničar  za elektronske uređaje u zrakoplovu- opisuje  uspon i kaže kako je prva znanja o konstrukcijama zrakoplova, zrakoplovnim motorima, sistemima zrakoplova i njihovoj elektronskoj opremi stekao nakon tog školovanja.- Kasnije kroz studij aeronautike ta sam znanja produbio, naučio upravljati zrakoplovom i dobio dozvolu profesionalnog pilota. Zbog nemogućnosti zapošljavanja kao pilota otišao sam u zagrebačku kontrolu zračnog prometa gdje sam zrakoplovstvo upoznao s druge perspektive.

Malo je Međimuraca među zrakoplovcima, kako to tumačiš ?
-        Prema osobnim saznanjima, samo nas je troje Međimuraca koji profesionalno letimo u zrakoplovnim kompanijama. Jedan kolega iz Čakovca leti u Srilankan Airlines, drugi iz Preloga je u Croatia Airlinesu, a ja sam u Oman Air-u. Nekolicina leti sportski ili profesionalno na manjim zrakoplovima- iznosi svoje saznanje, a slabo zastupljenost naših dečki tumači lošom popularizacijom sportskog letenja, malo aeroklubova i sportskih zrakoplova te činjenicom da je to relativno skup sport. - Što se tiče profesionalnog letenja, danas se profesionalni piloti školuju u sklopu Prometnog fakulteta u Zagrebu gdje je godišnji broj brucoša ograničen na  svega devet i još toliki broj koji sami plaćaju studij.

Odluka za odlazak u  daleki svijet ?
-        Došla je slučajno. U jednom zrakoplovnom tjedniku Oman Air je tražio pilote za njihove nove zrakoplove ATR koje su tek trebali kupiti. U tom trenutku bio sam kapetan-instruktor i ispitivač u Croatia Airlinesu na istom tipu zrakoplova. Prijavio se, prošavši prvu selekciju. Druga je bila na simulatoru u francuskom Toulousu gdje je sve  dobro prošlo i tako sam dobio posao kao kapetan na zrakoplovu tipa ATR 42. Po potpisu ugovora u Francuskoj više se nisam vraćao u Zagreb, nego sam otišao ravno u Muscat, glavi omanski grad.- kaže o svojoj odluci. Rekao je kako je kasnije doznao kako se je na  natječaj prijavilo 300 pilota iz cijeloga svijeta, a zaposlili su samo 6 kapetana i još toliko kopilota. Iznosi ugodna iznenađenja po dolasku.
- Prvih mjeseca danas nas dvanaestero, među kojima je bio i jedan moj kolega iz Croatia Airlinesa, bili smo smješteni u luksuznom hotelu, upoznavali smo se međusobno, upoznavali grad, zemlju, kompaniju, ljude i nama jednu sasvim drugu kulturu.. Nakon  mjesec dana stigli su prvi zrakoplovi, a počeli smo raditi iza Božića 2.008. godine. Pola godine sam radio kao instruktor, a potom me omansko Ministarstvo prometa imenovalo ispitivačem. Sve ove godine, uz redovito letenje, radio sam i poslove školovanja pilota.

Na zrakoplovu ATR 42 letio sam do 2.004. godine, a potom  sam preškolovan na tip zrakoplova Boing 737 NG na kojem i danas letim kao kapetan- kaže Franjo.
Oman Air je zrakoplovna kompanija u kojoj je svijet u malom, čine je piloti iz cijelog svijeta.- Vrlo se često događa da u posadi budu svi članovi iz različitih zemalja ili da u posadi uopće nema Omanca- opisuje kompaniju slikovito i dodaje:- Toliko različitih kultura, rasa, vjera. Toliko različitosti, a svi radimo zajedno isti posao krstareći po svjetskim nebima od kojih je ono nad  našom zemljom najljepše, plave boje toga neba su nešto posebno- slikovito će Franjo, dodajući kako su mu letovi svih tih godina donijeli poznanstva s ljudima iz cijelog svijeta.- Nema zemlje u kojoj ne bi imao nekog poznatog- kaže.

Prije toga nije se bilo moguće zaposliti kao pilot u bilo kojoj kompaniji u bivšoj državi.- Kako sam želio što prije raditi, kako sam ranije spomenuo, zaposlio sam se u  zagrebačkoj Kontroli letenja ne bi li ostao blizak zrakoplovima, a dodano sam se školovao u Beogradu za novi posao. Po povratku u Zagreb radio sam u Oblasnoj kontroli letenja koja je nadzirala pola zračnog prostora Jugoslavije- opisuje početke i svoje nezadovoljstvo poslom.- Situacija se počela popravljati 1988. godine kada sam imao izbor otići raditi u Zimbabwe ili Aviogenex, charter kompaniju sa sjedištem u Beogradu. -Zbog pogodnosti posla odlučio sam se za potonji gdje sam letio na avionu Boing 727-200 do lipnja 1991. prije početka ratnih sukoba. Godinu poslije počeo sam letjeti za Croatia Airlines na zrakoplovu C 402, a kasnije je bio kupljen novi zrakoplov ATR 42, bio sam u prvoj posadi koja je bila školovana u Francuskoj- govori o  radu na "bližim nebima".- Došla je 1998. kada smo se odlučili za promjene- vraća se u današnjicu i kaže kako su pola godine poslije njegova dolaska u Oman za njim su u glavni grad Muscat  došli supruga Natali (42) i djeca Filip (17) i Vinja (15).

Oman, život u  glavnom gradu ?
-        Nama, a i prema tvrdnjama drugih stranaca, je Oman najljepša zemlja Perzijskog zaljeva, veličine je bivše Jugoslavije sa samo 2,6 milijuna stanovnika od čega je trećina stranaca. Ima more bogato ribom, pustinju, planine i nešto plodne zemlje. U zadnje vrijeme ovdje se intenzivno razvija turizam. Zemlja se razvija što dokazuje podatak da prije 30 godina u državi nije bilo jednog metra asfalta, a danas je dobro povezan modernim prometnicama.  Država je, uz Brunaie, sultanat s gostoljubivim narodom izrazito prijateljski raspoložen prema drugima. Muslimanska je zemlja, tolerantna prema drugim kulturama. Tu skoro nema kriminala, a droga i alkohol su nepoznanica- oduševljeno će Franjo. Kaže da je tu veoma lako odgajati djecu. S obitelji živi u kući koju im je osigurao Oman Air kao i školu za djecu. To je Internacionalna  srednja škola s nastavom na engleskom jeziku, okuplja djecu iz 60 zemalja svijeta, svih rasa i vjera. Filip je polaznik  trećeg, a  Vinja prvog razreda, imaju prijatelje od Japana do Venezuele. U sklopu škole se bave sportom i glazbom tako da putuju na razna natjecanja od Cancuna u Meksiku, Pariza, Kuwaita, Dubaija do Hong Konga. Rekao je kako se supruga brinula o djeci dok su bili mlađi, kada im je trebalo puno pažnje, no sada je to sasvim drugačije pa se je i ona zaposlila u struci, radi kao doktorica veterinarka u veterinarskoj ambulanti za male životinje u Muscatu.

Veze sa domovinom ?
- Muscat i Zagreb su udaljeni oko 5.000 kilometara. Tu udaljenost uopće ne osjećamo. Čini nam se kao da živimo u susjedstvu. Sama spoznaja da po potrebi možemo sjesti u zrakoplov i za svega nekoliko sati biti kod kuće u Zagrebu ili Kotoribi stvara osjećaj sigurnosti i osjećaj blizine. Konačno tu je Internet, satelitska televizija i druge moderne komunikacije, tu su i hrvatske obitelji. Doduše svega šest i nešto radnika zagrebačke INE koji imaju ovdje tvrtku, ali smo u stalnim kontaktima- kaže naš sugovornik koji je tako nedavno "skoknuo" do Kotoribe i pronašao vremena za razgovor za naše internetske stranice.

Povratak kući ?
-        Teško mi je o tome govoriti jer o tome još ne razmišljamo. Prvo ćemo djeci omogućiti da ovdje završe školu, a onda ovisno o njihovim putovima. Pokušat ćemo se prilagoditi njima. Naravno, mi smo ovdje samo stranci na privremenom radu i jednog dana kada se vratimo namjeravamo doći u našu Kotoribu.

Poruka onima koji bi tvojim putem ?
-        Svaki posao ima prednosti i mane. U mojem nema opuštanja već traži stalno stručno usavršavanje, a što je normalno za rad s najmodernijom i najskupljom tehnologijom. Cijene putničkih zrakoplova se kreću od nekoliko desetaka do nekoliko stotina milijuna dolara. Zato su tu stalne provjere, a ne prođete li neku gubite posao. Nema smjenskoga rada, leti se danju, noću, nedjeljama, blagdanima po lijepom i ružnom vremenu. Posao je to koji još uvijek osigurava dobru egzistenciju. Posao je to preko kojeg upoznajete svijet. Granice među državama su izbrisane, postajete građaninom svijeta. Stvarate poznanstva i prijateljstva, a što oplemenjuje čovjeka- Franjina je poruka. Postati pilot, po njemu nije lako. Prije svega posao treba voljeti pa se njemu kroz sve godine rada nije dogodilo da je na posao otišao nesretan.- Uz puno truda i napora uspio sam ostvariti dječački san, raditi posao koji volim. Zar to nije najljepše ?- završio je razgovor s najljepšim i najizazovnijim pitanjem.
Tekst: Mladen Grubić
FOTOGRAFIJE: Obiteljska arhiva


PALJENJE VUZMENKE

KOTORIBA - U običaj paljenja vuzmenke na Veliku subotu po prvi put su se u Kotoribi uključili i pripadnici romske nacionalnosti. Učinili su to preko svoje udruge Za bolje sutra. Njen predsjednik Damir Ignac kaže kako se u pripremu vuzmenke uključilo 25 članova i veći broj djece koji su zdušno radili na skupljanju granja i drva, a potom su uživali u njenom plamenu. Nedaleko vatre pripadnici DVD-a Kotoriba postavili su im šator u kojem su blagovali grah pripremljen u velikom kotlu. Unatoč hladnom vremenu, druženje je potrajalo dugo u noć. Ovu njihovo okupljanje s 500 kuna pomogla je Općina Kotoriba. M. Grubić

Na drugoj lokaciji kod Talaševa održao se također običaj paljenja vuzmenki a naš kotoripčan Željko Matulic koji živi u Sloveniji a rado posjećuje Kotoribu poslao nam je par fotografija s vuzmenke kod Talaševa.
REPORTAŽA:  Na Uskrsni ponedjeljak s KUD-om Kotoriba u Konjščini na priredbi Vuzem s prijatelji

Bila je to bajka

Oduvijek su Konjšina i Kotoriba bile povezane željezničkom prugom prema Zagrebu, a znali su ovdje na željezničkoj stanici Kotoripčani hodočasnici sići s vlaka da bi pješice produžili u svetište Mariju Bistricu.
Na Uskrsni ponedjeljak lani i dan iste svetkovine ove godine Kotoripčani su ovamo došli autobusom. Lani pripadnici DVD-a, a ove godine članovi KUD-a Kotoriba.
Mala Konjščina oba puta ih je dočekala široko otvorenih vrata, velikih i toplih srca članova ovdašnjeg DVD-a za koje je dugi niz godina ova katolička svetkovina poseban praznik jer svake godine napune salu Hrvatskog vatrogasnog doma nečim posebnim.
To posebno bio je  kolažni  dašak međimurske riječi, svirke, pjesme i plesa koji su sa sobom donijeli Kotorippčani podarivši ih svojim domaćina.- To što smo od vas primili, čime ste nas oplemenili i zbližili nema ni na internetu- kazala je na kraju programa Karolina Kleković, tajnica DVD-a. Svjedočili smo trenutku kada su gledatelji u prepunoj dvorani zajedno s izvođačima stojeći otpjevali Fala, a pljesak se nije dugo, još dugo stišao. Predsjednik KUD-a Kotoriba Vinko Horvat je kod razmjene poklona rekao kako je to pozdrav svih Kotoripčana, a općinski načelnik Konjščine Stjepan Curiš je izrazio želju da ove dvije sredine pronađu još dodirnih točaka, da to ne bude samo "štreka", DVD-o i kultura.
Gostoljubivi domaćini su dokraja ispunili Kotoripčanima dan. Odveli su ih u svetište Majke Božje Bistričke gdje su na misnom slavlju prisustvovali blagoslovu osam novih zvona za ovdašnju crkvu koje je blagoslovio biskup Želimir Puljić. Bili su u tamošnjem samostanu časnih sestra Karmeličanki. Udruga Grofija  Konjski im je predstavila povijenu utvrdu u borbi protiv Turaka, a u mjesnoj župnoj crkvi sv. Dominika ih je vlč. Blaž Bartol upoznao s povijesti  župe Konjščina.- Ovakvi  susreti, druženja, prijateljstva, posjete i nastupi nas višestruku oplemenjuju- rekao je Vinko Horvat, dodajući kako je toga dana četrdesetak mladih izvođača iz Konjščine otišlo  bogatije za novu ljudsku dimenziju- poštovanje, druželjubivost i prijateljstvo.

PODLISTAK:
-30.prosinca 2.006. godine mi vatrogasci Kotoribe k njima smo došli s cugem. Tu smo naišli na srdačan i topao prijem tamošnjeg DVD-a, Turističke zajednice i Udruge žena- rekla je o  počecima suradnje Konjščine i Kotoribe vatrogasna tajnica. DVD-o karakterizira veliki broj mladih i žena.- Muški ognja gasiju, a sve ostale poslove delamo mi- rekle su. Uz dužnu poštovanje prema njihovim kolegama, žene su se doista potvrdile.
Tekst i snimke: Mladen Grubić


USKRSNA ČESTITKA

" Ovo je dan koji učini Gospodin:
kličimo i radujmo se njemu! "
Aleluja

   Neka prestanu vaši bolni uzdasi, o, vi plemenita i dobra kršćanska srca koja ste u korizmi osobito u Velikom tjednu sudjelovali s osjećajima svojim u žalosti i boli Gospodina našega Isusa Krista. Neka se osuše suze vaše, o, vi zdrave i sretne oči koje ste prošlih dana gledale Gospodina puna modrica, krvlju oblivena, trnovom krunom okrunjena gdje, pravedan, na križ propet izdiše.
    Kao što su u našim crkvama zanijemjeli tužni akordi pokorničkog psalma "Smiluj mi se, Bože", a zaorio se veseli Aleluja, tako neka i u nama zanijemi tuga i žalost, a srca naša i duše neka se napune radošću i veseljem. Neka sve kliče Aleluja, jer ovo je dan koji nam učini Gospodin. Dan najuzvišeniji, dan svetog uskrsnuća Gospodinovog, dan koji je potvrdio božanstvo Isusovo i istinitost naše vjere, stvarnost naše nade i smisao našeg trpljena. Dan koji nam govori: "Kad slijedite Krista, mirni i spokojni budite, jer ste na pravom putu, za istinom idite i život vječni slijedite".
    Uskrsnu Gospodin i raspršiše se svi neprijatelji njegovi. Uskrsnuće Kristovo je pobjeda nad silom i lukavošću zloga. Isus je uskrsnuo da nama otvori nebo. Uskrsnuo je da oživi i ojača našu vjeru. Njegovo nam uskrsnuće kroz stoljeća dovikuje: "I vi ćete jedanput uskrsnuti uskrsnućem vječnoga života. Uskrsnut ćete nakon svih svojih muka i odricanja, nakon žalosti i suza, nakon Golgote svoga života, zato ne plačite, nego se radujte, tješite se, jer oni koji siju suzama, žanju u pjesmi". To je slika uskrsnulog pobjednika. Donio nam je mir sa svojim uskrsnućem. Na nama je da taj mir održimo. Sam je svojim učenicima, došavši među njih, nakon uskrsnuća rekao: "Mir vama!". S tim riječima i ja vama, dragi čitatelji, čestitam uskrsne blagdane. Moja najljepša želja za svakog od vas neka je MIR. Neka stoga mir uskrslog Krista uđe u vaše duše, u vaše obitelji, u sve ljude dobre volje.
SRETAN USKRS!

                                                                   Vaš župnik Ljuban Škraba   


Straže uz Isusov grob

KOTORIBA  - Na Veliku subotu, dan uskrsnog bdjenja, pripadnici DVD-a Kotoriba su čuvali  u mjesnoj župnoj crkvi posljednje počivalište Isusa Krista.

Bilo je to u vremenu od 9-17 sati kada se je uz  to sveto mjesto izmijenilo dvadesetak vatrogasnih straži.- Tradicija je to u koju naše članstvo čuva dugi niz godina- kaže zapovjednik DVD-a Stanislav Vugrinčić, dodajući kako te straže  vatrogascima čine ponos i unutarnje zadovoljstvo što mogu biti uz to sveto mjesto.
Tekst i snimka: M. Grubić
FOTOGRAFIJE: Straže u crkvi


Novi broj Kotoripskog vjesnika

KOTORIBA - Uredništvo općinskog informativnog glasila Kotoripski vjesnik dva tjedna pomno su pripremali njegov 78. broj koji će čitatelji dobiti tri dana prije Uskrsa.
Uskrsni broj jedan je od redovitih koji još izlaze uoči Dana Općine Kotoriba i božićno-novogodišnjih blagdana. Glavni urednik je Alen Fuš kojem u radu pomažu Bernarda Habuš, Marijan Rusak i Mladen Grubić kao novinari, lektorske poslove obavlja Anica Jauk, dok je tehnička priprava povjerena Dobriši Habušu.

S ovim brojem glasilo je ušlo u 22. godinu svoga izlaženja. Pokrenuto je 1986. godine s ciljem da žitelje Kotoribe izvijesti o svim važnim događajima u mjestu.
Glasilo je prije izlazilo prema potrebi. Tiska se u 1.300 primjeraka o općinskom trošku i svakom je kućanstvu dostupno besplatno, a nešto više od sto brojeva šalje se Kotoripčanima raseljenima u zemlji i svijetu.
M. Grubić
novi 78. broj kotoripskog vjesnika pročitajte putem interneta na našem webu
AKTIVNI KOTORIPSKI LOVCI PRIPREMAJU SE ZA GRADNJU LOVAČKOG DOMA

KOTORIBA - Članovi Lovačkog društva Jarebica iz Kotoribe obavljaju predradnje za početak gradnje lovačkog doma koji će podići na vlastitom zemljištu u blizini Ribičkog doma Ribolovnog društva Som. Kako kaže predsjednik Jarebice Ljubomir Grgec objekt će zauzimati površinu od 100 četvornih metara, uz prateće sadržaje i streljanu. Kotoripski lovci danas imaju svoju prostoriju u zgradi općine, no ona im je premala za sve potrebe. Ovih su dana i očistili teren na kojem će izgraditi dom, a usto, u dijelu Kotoribe zvanom Drot postavilu su novu željeznu čeku. Prije početka lovne sezone - prvi svibnja - još moraju provjeriti ispravnost četrdeset hranilišta za nisku divljač, pet za visoku te dvadeset solišta. m.gr.


OPĆINSKO VIJEĆE KOTORIBE

KOTORIBA - U četvrtak je održana 27. sjednica Općinskog vijeća Kotoribe. Posljednja točka dnevnog reda: inicijativa za osnivanje srednje škole u Kotoribi, zasjenila je ostale točke. Naišla je na opće odobravanje vijećnika. Irena Maltar (HSU) zadovoljstvo je prenijela u ime oporbenih SDP-HSS-HSU, zahvalivši se Poglavarstvu na inicijativi koja će biti proslijeđena Skupštini MŽ-a, uz obrazloženje kako će sadašnja zgrada OŠ Kotoriba od jeseni biti prazna jer škola seli u nove prostore, a donjomeđimurski srednjoškolci gube dosta vremena na putovanje u škole Varaždin, Čakovec, Prelog. - Uz neznatne građevinske radove, dosadašnja zgrada može poslužiti i za srednjoškolsko brazovanje - istaknula je općinska načelnica Blaženka Zvošec.


Izostao potreban glas

Smatralo se kako će biti prihvaćen godišnji obračun proračuna Općine Kotoriba za 2007. godinu. To se nije dogodilo iz razloga što je vladajućima u Općini HSLS-HDZ-nezavisni nedostajao jedan glas, a oporba SDP-HSS-HSU je u tome bila suzdržana. To je bio razlog zbog kojeg se nije moglo glasovati ni o odluci o raspodjeli viška proračunskih sredstva iz prošle godine.

Izabrani u povjerenstvo

Kada je trebalo donijeti odluku o imenovanju člana i zamjenika člana u Komasacijsko povjerenstvo Međimurske županije, predsjednica Vijeća Snježana Matoš (HDZ) odredila je stanku. To je bio dobar potez prije glasovanja jer se pojavio nedostatan “glas” čija je ruka bila dovoljna da prođe prijedlog vladajućih. U to je povjerenstvo izabrana Snježana Matoš(HDZ), a Dario Friščić (HSLS) joj je zamjenik, pa se o prijedlogu oporbenjaka nije ni glasovalo.

Izabran Savjet mladih

Na raspisani natječaj OV-a za predlaganje kandidata potrebnih za formiranje Savjeta mladih Općine Kotoriba pristiglo je sedam prijedloga, isto koliko se bira i članova. Vijećnici su tajnim glasovanjem izabrali sve predložene: Josipu Dornik, Nikolu Filipašića, Borisa Latina, Nenada Marđetka, Janju Trstenjak, Tanju Valpatić i Lauru Zvošec. Vijeće im je na usvajanje uputilo Poslovnik o radu. m.gr.


Izabran Savjet mladih Općine Kotoriba

KOTORIBA- Na Natječaj Općinskog vijeća Kotoribe, a temeljem Odluke o njihovom osnivanju, pristiglo je sedam prijava isti broj koji će brojiti Savjet. Njih je tajnim glasovanje izabralo Općinsko vijeće Kotoribe na svojoj prošlotjednoj sjednici.U Savjet je izabrano svih sedam kandidata, a to su: Josipa Dornik, Nikola Filipašić, Boris Latin, Nenad Marđetko, Janja Trstenjak, Tanja Valpatić i Lura Zvošec. Vijeće je prihvatilo Poslovnik o njihovom radu u kojem stoji da njihovu konstituirajuću sjenicu saziva općinska načelnica.
Tekst i snimka: M. Grubić
FOTOGRAGIJA: Janja Trstenjak, prof. u savjetu će zastupati OŠ-u Kotoriba


DRUŠTVO ŽENA KOTORIBA
Kolače prodavale, narcise dijelile

KOTORIBA - Članice Društva žena Kotoribe su  tradicionalno podržale akciju Cvijetom narcisa protiv raka  dojke koju su u subotu diljem Međimurja organizirali Županijska lige protiv raka i Kluba žena operiranih.
Četredesetak članica za tu je prigodu ispeklo kolače koji su prodavani na mjesnoj tržnici čime su zaradile 2.270 kuna koje će usmjeriti prema organizatorima akcije. Svaki kupac kolača je stručak narcisa, simbola akcije, dobio besplatno.
Tekst M.G.  snimke: M. Grubić, Alen Fuš
FOTOGRAFIJA: Aktivistice Društva u prodaji kolača
DRUŠTVO ŽENA KOTORIBA

Prodaja kolača za Dane narcisa

Aktivne članice Društva žena iz Kotoribe, njih 39, i ove su se godine uključile u akciju prikupljanja sredstava za ligu protiv raka - Kluba žena liječenih od raka dojke Međimurske županije.Za Dane narcisa organizirale su prodaju kolača na mjesnoj tržnici koje su same ispekle. Prikupljeni novac u iznosu od 2.270,00 kuna bit će uplaćen u fond za borbu protiv raka dojke. U dosadašnjim akcijama u Međimurju kupljen je aparat za limfnu drenažu, ultrazvučni aparat, digitalne fosforne kazete i infuzijska pumpa za aplikaciju kemoterapije. Svi uređaji donirani su Županijskoj bolnici Čakovec. Financijska sredstva koja će se prikupiti ove godine u sklopu "Dana narcisa" utrošit će se za prevenciju, rano otkrivanje i liječenja stanovništva Međimurja od zloćudnih bolesti.
A. Fuš
DOM SOCIJALNE SKRBI Z STARIJE I NEMOĆNE OSOBE KOTORIBA                       
Nagradni izlet

KOTORIBA - U srijedu 12. ožujka je Dom socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe u Kotoribi za  sve učenike  OŠ-e Kotoribe priredio nagradni izlet u Tuheljske toplice. Bili su tu oni koji su u toj ustanovi minule godine radili kao volonteri u sklopu programa Pomoć u kući.

Među njima su bili i oni koji će to uskoro postati.- To je naš lanjski dug prema ondašnjim učenicima VI. i VII. razreda - kaže socijalna djelatnica ustanove Maja Hranjec. Dvadesetak takvih učenika za volontiranje je prošlo posebnu edukaciju, a taj su posao radili uz suglasnost svojih roditelja. Rekla nam je kako je u tijeku postupak evidentiranja novih kandidata među učenicima spomenutih razreda koji bi nastavili rad svojih prethodnika, a nekolicina njih ostat će i nadalje volontirati.
Tekst  i slika: M. Grubić
BRANKO POGORELEC, KOŠARAČ IZ KOTORIBE

Jaje koje će ostati postojano

KOTORIBA -Još dok sem bil mali dečec tata Stjepan me je jednostavno posjeo kraj sebe i rekel- sedi se tu ve buš z menom korpe plel. I tako je počelo moje košaračko naukovanje- priča 54- godišnji Branko Pogorelec iz Kotoribe.

Kaže kako mu to nije "šmekalo" pa je jedno vrijeme bio daleko od košara radeći druge poslove u susjednoj Sloveniji. Kući se je vratio prije 13 godina da bi obnovio i usavršio svoje znanje u košaraštvu u čemu je u cijelosti uspio. Danas je njegovo ime  znano  ljudima, ustanovama i institucijama Hrvatske, Slovenije i drugih država jer od njega naručju proizvode od šibe kada je u pitanju neka posebnost. - Zovu me i traže jer znaju da ću željeno napraviti- pohvalno će Branko, dodajući kako nema toga predmeta kojeg on ne bi pomoću šibe mogao pretvoriti u zbilju.

Ovih dana je za TZ-u Koprivničko-križevačke županije ispleo proizvod primjeran predstojećim blagdanima- uskrsna jaja, veliko i malo i košare za "posvečenje" Veliko jaje od šibe  impozantno djeluje, a kaže kako će do  punog  izražaja doći u ambijentu u koji će biti smješteno.  Rekao je kako mu je za izradu tih pletenih jaja  trebalo 30 kilograma kuhane vrbove šibe  od koje se nije odvajao punih pet dana da bi jaja nastala.


Gledajući u brojkama veće jaje je visine 2 metra i opsega 110 cm. U tajne svoga posla postupno i sigurno uvodi svoga sina Borisa i snahu Brankicu koji su mu i u tome bili od velike koristi. Drugi sin Miroslav nije htio obiteljskim stopama pa radi sasvim drugi posao u jednoj mjesnoj tvornici.

O Branku Pogorelcu smo pisali prije tri godine kada je za jednog slovenskog naručitelja ispleo veliku košaru za leteći balon. Tada nam je on rekao kako takve košare letačima život znače i da je prošao pola Europe ne bi li našao pravog pletača. I našao ga je u imenu Branka Pogorelca.

Upitavši ga, s kojim se  proizvodom posebno ponosi, rekao nam je da on to ne mjeri, ni ne vrednuje.- Meni je ponos proizvod kojeg tržište traži, a ovi specifični su samo izazov i dokaz mojih mogućnosti i mogućnosti "svemoguće šibe" kojoj ljudi polako okreću leđa- rekao je na kraju.
Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJA:
S ispletenim proizvodima za Koprivnicu
Sin i snaha od velike pomoći
Kako je u jajetu ?-Branko Pogorelec


IZBORNA SKUPŠTINA OO HDZ-A KOTORIBE

Na čelu odbora Zoran Radmanić

KOTORIBA - Na svom izbornom skupu u Ribičkom domu ŠRD-a Som okupili su se članovi i simpatizeri Općinskog odbora HDZ-a Kotoribe. Izvješće za proteklo razdoblje iznio je dosadašnji predsjednik Miljenko Fuš.
On je istaknuo konstantu i dobar rad odbora, napomenuvši da je većina zacrtanih programa realizirana. Odnosi se to na izgradnju nove škole i sportske dvorane, formiranje nove gospodarske zone, sanaciju nasipa na rijeci Muri, obnovu kulturnih i vjerskih objekata, a pokrenut je i program pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe.
Spomenuo je i lokalne političare koji znaju samo komentirati, a ništa konkretno za Kotoribu napraviti.

Zahvale za sve realizirano upućene su predsjedniku ŽO HDZ-a Međimurja, saborskom zastupniku i počasnom građaninu Kotoribe Vladimiru Ivkoviću, općinskom donačelniku Zoranu Radmaniću, predsjednici OV-a Snježani Matoš,prof., kao i svim državnim institucijama  koje prepoznaju i financijsku podupiru kotoripske projekte.
Ovo je bila izborna skupština na kojoj je za predsjednika HDZ-a Kotoribe izabran Zoran Radmanić. Imenovani su članovi Općinskog i Nadzornog odbora, izaslanici za županijsku izbornu skupštinu, dok će Stjepan Vlašić biti izaslanik na XII Općem saboru HDZ-a.
Novi predsjednik Zoran Radmanić naglasio je kako je u Kotoribu dobrim lobiranjem od strane države uloženo između 50 i 60 milijuna kuna, a ta su sredstva van proračuna općine Kotoriba. - Pred nama je pokretanje incijative za srednju školu, asfaltiranje nerazvrstanih cesta za što je s državom potpisan ugovor na 8 milijuna kuna, tu je daljnja izgradnja kanalizacijske mreže, cesta Kotoriba -Goričan te izgradnja cestovnog mosta na rijeci Muri između Kotoribe i Murakerestura. Među prioritetima bit će i dovođenje mladih članova, rekao je Z. Radmanić. Vladimir Ivković osvrnuo se na izborne rezultate parlamentarnih izbora, rekavši da u Međimurju imaju više od 2000 članova, a rezultati su bolji nego na prethodnim izborima. Obradovao je Kotoripčane podatkom da je u državnom proračunu za ovu godinu osigurano 3,5 milijuna kuna za opremanje nove škole.
A. Fuš
DRUŠTVO ŽENA KOTORIBE

Tradicija koja mora ostati

KOTORIBA - Članice Društva žena Kotoribe slijedom tradicije se okupljaju uz  praznik žena. Tako je bilo i ove subote u gostionici Mlin, pa je bila  prigoda da se prisjete na stoljetne teške i mukotrpne borbe žena za ostvarivanje svojih prava. Sa skupa je poručeno mladim članicama da se ne ustručavaju pri obilježavanju toga nadnevka jer na taj način pokazuju na svoje postojanje u društvu u kojem im je u nekim njegovim segmentima uskraćena ravnopravnost s muškarcima.


U tom sklopu je održana njihova Izvještajna godišnja skupština. U izvješću predsjednice Amalije Zvošec je naglašeno kako su gotovo sve planske odrednice u minuloj godini realizirane. Izostao je jedino nagradni izlet koji će biti nadoknađen u ovoj godini. Plan rada za ovu godinu bit će baziran na lanjskom s time da će intenzivirati humanitarnu djelatnost pa je tako već za ovu subotu (15.ožujka) uz Dan narcisa najavljena prodaja kolača s koje će prikupljeni novac kanalizirati Ligi borbe protiv raka, odnosno Klubu žena liječenih od raka dojke MŽ-e kojem su lani na isti način pomogle sa 2.762 kune.
Skup je pozdravila općinska načelnica Blaženka Zvošec, između ostaloga kazavši: -Bog je stvorio žene da svijet učine toplijim mjestom. Danas nije tako, ali je lijepo biti žena…
Svemu tome je prethodilo polaganje cvijeća i paljenje svijeća na grobove pokojnih članica i aktivistica društva.
Tekst i snimka: Mladen Grubić
FOTOGRAFIJA: S godišnjeg skupa kotoripskih žena


TURISTIČKI POSJETI KOTORIBE

KOTORIBA - Zavičajno društvo međimuraca iz Zagreba posjetilo je Kotoribu  u subotu 23.02.2008. Gosti su počašćeni kavom i klipićima od strane Općine Kotoriba u caffe baru"Kvazar" gdje ih je primila načelnica općine Kotoriba gđa. Blaženka Zvošec. Posjetili su župnu crkvu gdje ih je primio velečasni Ljuban Škraba, a  u posjet etno zbirci "Stari farof" odvela ih je Vilenka Maltar. Nakon obilaska znamenitosti posjetili su poduzeće"Međimurjeplet-Mura"Kotoriba gdje ih je sa košaraštvom upoznala Smiljana Radmanić, a nakon toga posjetili su farmu koza obitelji Gadanec. Nakon  Kotoribe gosti su nastavili posjet po Međimurju.(B.H.)


Kotoribu su posjetili u subotu 01.03.2008. članovi Općinskog vijeća i Poglavarstva Općine Sveti Martina na Muri. Domaćini su bili načelnica Općine Kotoriba gđa. Blaženka Zvošec, članovi poglavarstva Zoran Radmanić, Miljenko Fuš i Željko Habuš, te predsjednica Općinskog vijeća Kotoribe i ravnateljica OŠ Kotoriba Snježana Matoš. Posjetili su našu crkvu, novu školu i sportsku dvoranu i nasip na rijeci Muri. Također posjetili su  ušće Mure u Dravu kod Legrada. Nakon obilaska Kotoribe svoj su "radni i turistički posjet" gosti završili u Općini Donji Vidovec. (B.H.)ŠKOLSKA NATJECANJA I SURETI UČENICA I UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE KOTORIBA


KOTORIBA - Osnovna škola Kotoriba  i ove školske godine sudjeluje u natjecanjima i susretima koje organizira Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa.
Na prvoj razini održana su školska natjecanja.
Učenici naše škole su sudjelovali u natjecanju iz hrvatskog jezika (mentorica 7. razreda  prof. Nikolina Fuš Zvošec, a 8. razreda učiteljica Ankica Fundak), matematike ( mentori 4. razreda Ivanka Cmrečki i Robert Katanec, te mentorica 5.,7. i 8. razreda učiteljica Karolina Horvat Sačić), kemije i biologije ( mentorica prof. Ksenija Cvija), geografije ( mentor prof. Damir Jaklin), povijesti ( mentorica učiteljica Romina Volar), informatike i tehničke kulture ( mentorica prof. Karmen Somi ), LIDRANO ( mentorica učiteljica Ivanka Cmrečki).
Ukupno je na školskim natjecanjima sudjelovalo 81 učenik s tim da su pojedini učenici sudjelovali u dva, pa čak i tri natjecanja. Na županijska natjecanja pozvani su samo najbolji učenici, odnosno radila se rang lista na nivou županije i iz svakog predmeta pozvano je dvadesetak najboljih učenika iz svih međimurskih škola.
Tako su na županijska natjecanja pozvani  iz matematike učenica 4.b razreda Karla Lisjak, učenica 5.b razreda Lana Vidović, učenik 7.b razreda Hinko Fuš te učenik 8.b razreda Saša Smrk.
Iz kemije su pozvani učenici 7.b razreda Anja Vidović, a iz 8.b razreda Denis Radmanić, Saša Smrk i Josip Petković (8.a), iz biologije su na županijsko natjecanje pozvan  učenik 8.a razreda Ivan Jakupak.
Iz povijesti na županijsko natjecanje su pozvani Igor Golub i Ivan Hederić iz 8.b razreda.
Iz informatike učenici 7.b.razreda Hinko Fuš, Matija Habuš i Nikola Siladi.
Na natjecanje iz tehničke kulture na županijsko natjecanje ide Tomica Pintarić 7.a razred.
Na županijski LIDRANO pozvani su učenici 4. b razreda Jasmin Balog, Sonja Bogdan, Fundak Viktorija, Kvakan Danijel, Latin Toni, Lisjak Karla, Nataša Matoš, Ana Radmanić, Katarina Škoda i Neven Ujlaki.
Od sportskih natjecanja naši učenici sudjelovali su na natjecanju iz nogometa, košarke, a najbolji rezultat su postigli na natjecanju iz odbojke osvojivši 1. mjesto u županiji.
                                                       Snježana Matoš, prof.


OPĆINA KOTORIBA-RASPISIVANJE NATJEČAJA DA DODJELU STUDENSKIH STIPENDIJA

KOTORIBA - Poglavarstvo Općine Kotoriba na svojoj je 40. sjednici donijelo odluku za raspisivanje natječaja za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2007/2008. godinu.
Stipendije mogu ostvariti studenti koji polaze redovni studij na višim i visokim školama odnosno na fakultetima u republici Hrvatskoj od druge godine studija na više i imaju prosjek ocjena najmanje 2.5 a njihovi roditelji imaju prebivalište u Općini Kotoriba najmanje 5 godina prije objave natječaja.
Dodijelit će se ukupno četiri stipendije. Visine stipendije za studije u Čakovcu i Varaždinu iznosit će 300 kn a za ostale gradove 500 kn.
Rok za dostavu molbi uz potrebnu dokumentaciju je 20.03.2008. a odlukom o stipendiranju studenata koje je prihvatilo općinsko vijeće uređena su mjerila i načini prava na dodjelivanje stipendija i to po osnovi godine studija, uspjeha u učenju, socijalno-materijalnog statusa te deficitarnim zanimanjima.
Poglavari Kotoribe imenovali su povjerenstvo za dodjelu stipendija. Predsjednica povjerenstva je frof. Nikolina Fuš Zvošec, a članovi prof. Snježana MatošDario Friščić , Mladen Grubić i Alen Fuš. (radio međimurje)
U NK GRANIČAR/ELLABO KOTORIBA SUMIRALI  RAD U 2.007. GODINI
Spremno u jubilarnu godinu

KOTORIBA - Posljednjeg dana veljače u NK Graničar/Ellabo Kotoriba sumirani su svekoliki prošlogodišnji rezultati rada, te su donijete smjernice za godinu u kojoj kub obilježava veliki jubilej-80-tu obljetnicu osnutka i aktivnog rada. O tome su govorili klupski predsjednik Josip Kos i treneri: Dušan Sraka, Danijel Fundak, Miljenko Vidović i Damir Ujlaki.
-        Prošlu godinu pamtit ćemo po mnogo dobroga. Prije svega što smo se iz financijskih dugovanja zaostalima iz 2.005 i 2.006. godine u visini od  73.000 kuna  uspjeli postaviti na noge i ostvariti prihode od blizu 400.000 kuna- naglasio je predsjednik Kos, zahvalivši pritom pomoći Općine Kotoriba i brojnim sponzorima i donatorima koji su prepoznali njihov rad, ulagali su i ulažu u klub.
Uz redovna natjecanja seniora u IV. HNL ligi i mlađih kategorija u ligama NS Međimurja klub je stvarao infrastrukturu u kojoj je posebno istaknuta rasvjeta uz glavni teren i odvodnja oborinskih voda s toga terena.
Zamjenik općinske načelnice Zoran Radmanić, i sam nekada više aktivan u klubu, nije mogao skriti zadovoljstvo sustavnim radom.- Od  kupljene momčadi seniora, pa bez momčadi, danas imamo vlastiti igrački kadar koji smo sustavno i pomno stvarali što se je pokazalo ispravnim kada se je trasirala dugogodišnja klupska politika kluba- naglasio je.
-Čestitke za to pripadaju svima koji su stalno uz klub- rekao je Kos, pozvavši sadašnje i bivše članove na masovnost i veću suradnju pogotovo u ovoj jubilarnoj godini.- Najveća bi nam čestitka bila da seniorski sastav ostane u ovom rangu natjecanja, a sve ide u tom smjeru s obzirom na pristup treninzima, ozbiljnosti na utakmicama i brojnosti igračkog kadra- podvukao je.

Rečeno je kako će se glavne  rođendanske aktivnosti odvijati početkom kolovoza. Prvog dana u tom mjesecu bit će održana svečana klupska sjednica, a od 2.-5. će biti veliki nogometni turnir s osam sudionika koji će uz klupski rođendan biti posvećen Danu domovinske zahvalnosti.
Rečeno je i to da će prije toga u Sportskom parku biti napravljeno niz novina, a sve u cilju boljeg konfora svih onih koji će ovamo svraćati danas, sutra i u budućnosti.
Danas u klubu aktivno djeluje blizu stotinjak nogometaša, aktivna uprava predvođena entuzijastima u Izvršnom odboru koji znaju, što su već i pokazali, kako se radi i stvara bolje klupsko sutra, a na zadovoljstvo kotoripskog sporta.
Tekst i snimka: M. Grubić
FOTOGRAFIJE: Najuže klupsko čelništvo, Robert Buljan, blagajnik, Dražen Mlakar, Tajnik, Josip Kos, predsjednik
Pred njima dosta obveza-Dušan Sraka, trener seniora, i Božidar Matotek, tehnički tajnik seniora
SVEČANOST PROGLAŠENJA NAJBOLJIH U KOTORIPSKOM SPORTU ZA 2.007. GODINU
Kadeti ŠRD-a Som, Ivica Jakupak i Nikola Horvat

KOTORIBA - U organizaciji Općine Kotoriba i lokalne radio postaje Međimurje posljednjeg dana veljače  u mjesnoj vijećnici su na prigodnoj svečanosti proglašeni najbolji u sportu Kotoribe za 2.007. godinu.
U ekipnoj konkurenciji to su Kadeti ŠRD-a Som ( Nikola Filipašić, Edwin Dravec, Tomislav Fundak, Karlo Radmanić s voditeljem Dragutinom Filipašićem), a u pojedinačnoj  36- godišnji Ivica Jakupak, član seniorskog sastava ŠRD-a i  15- godišnji Nikola Horvat, kadet Karate kluba Samuraj.
Uz ribiče u ekipnoj konkurenciji su nominirani mlađi kadeti Karate kluba Samuraj, dok su u pojedinačnoj konkurenciji oba nominirana osvojila primat. Rezultat je to sumiranih glasova trojnog glasovanja sportskih kolektiva Kotoribe, slušatelja radija i zasebnog općinskog povjerenstva.

Najboljoj ekipi nagradu je uručila predsjednica Općinskog vijeća Kotoribe Snježana Matoš, prof., a pojedincima općinska načelnica Blaženka Zvošec.
Miljenko Fuš, član općinskog poglavarstva i predsjednik povjerenstva za izbor, se je osvrnuo na mali broj nominiranih u obje konkurenciji naznačivši time novi način izbora već iduće godine.

-Ovakve sportske svečanosti koristimo da se podsjetimo na vrlo bogati sportski život Kotoribe koji se odvija kroz sedam sportskih udruga u kojima djeluje više od dvadeset ekipa u različitim konkurencijama preko kojih se sportom aktivno bavi preko tristo sportaša. Uz njih treba istaknuti ne mali broj sportskih djelatnika bez kojih je nezamisliv rad i napredak sportskih kolektiva- istaknula je u prigodnom obraćanju Blaženka Zvošec.  Rekla je kako Općina pomno prati njihov rad, pomaže u održavanju njihovih objekata, a nemjerljiva je i financijska potpora za stvaranje optimalnih uvjeta rada sportaša. Još bolje sportsko sutra Kotoribe vidi izgrađenom novom sportskom dvoranom, novim igralištima uz nju, te modernizacijom postojećih  sportskih objekata.- Sport se uvijek prenosi mladošću pa neka ona prenosi ime Kotoribe sportom- poručila je na kraju.
Na svečanosti proglašenja su uz predstavnike mjesnih sportskih udruga bili prisutni predstavnici ostalih udruga, općinski vijećnici i poglavari.
Tekst i snimke: Mladen Grubić

ZBOG ČEGA SU  NAJBOLJI ?

KADETI ŠRD SOM- Čitavom nizu sjajnih sportskih rezultata pridodan je onaj najveći- Naslov ekipnog državnog prvaka
Prvaci Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak postali su na sletu kadeta HŠRS-a održanom u Garešnici od 29. lipnja do 1. srpnja.. Rezultat je to koji sportaši Kotoribe do sada nisu ostvarili, a Slet je jedino službeno natjecanje za kadete ribolovce Hrvatske. Na njemu je nastupilo 23 ekipa koje su došle do završnice kroz izlučna natjecanja.

IVICA JAKUPAK- Tijekom 2.007. nastupao je sa seniorskom ekipom u Drugoj državnoj ligi -zapad. Bio je najbolji pojedinac lige i jedan je od zaslužnih što su  natjecatelji ušli u elitno društvo hrvatskih ribiča. Pojedinačnim rezultatom stekao je pravo na majstoricu za popunu hrvatske reprezentacije u sportskom ribolovu, a  s koje je nažalost spletom okolnosti izostao.

NIKOLA HORVAT- Član je KK Samuraj od osnivanja, punih 8 godina.. Nositelj je smeđe-crnog pojasa što znači da je majstor pripravnik u karateu. Bio je kapetan ekipe Samuraja u kategoriji mlađih kadeta i zaslužan je za dobre ekipne rezultate. Prije 3 godine položio je ispit za 1.kyu. Sudjelovao je na 20 natjecanja u organizaciji HKS diljem Hrvatske. Osvojio je 7 zlatnih medalja, 4 srebrne i 4 brončane. Sudjelovao je na prvenstvu države u Splitu i osvojio 3. mjesto u kategoriji mlađih kadeta, a bio je i na kadetskom prvenstvu države u Zadru.. rezultati su rezultat poziva u širi sastav kadetske reprezentacije Hrvatske.POSJETITELJ:
NASTAVAK VIJESTI

arhiva vijesti za 01., 02., 03., 04. 05.  06. 07. 08. 09. 10. 11 . 12. mjesec 2008.
arhiva vijesti za 01., 02., 03., 04. 05.  06. 07. 08. 09. 10. 11 . 12. mjesec 2007.
Javite nam se !

Na ovim stranicama besplatno objavljujemo svaku vijest vezanu uz Općinu Kotoriba.

Ako imate bilo kakvu informaciju,primjedbu,prijedlog, vijest ili sliku vezanu uz klubove, društva , poduzeća ili sl. sa područja Općine Kotoriba pošaljite svoj e-mail a mi  ćemo rado to objaviti.

upišite se u Knjigu posjete:
KNJIGA POSJETE

Naša adresa je :
OPĆINA KOTORIBA
KOLODVORSKA 4c 40329 KOTORIBA
TEL: 00 385 40 682 265
opcina@kotoriba.hr
RASPORED SV. MISA

Od 31.03. Ponedjeljak do 05.04. Subota

   Neće biti Sv. Mise

05.04. Subota -  Julijana
18:30 + KRANJEC FRANJO (30. dan), MARKAČ STJEPAN, MARIJA, KATARINA i FRANJO;      
+  SPAHIJA ROK, SOFIJA, MARKO i TEREZIJA;
+  LUDAŠ IVAN (god.);
+ SVRTA ANA (god.);
+ SVRTA JOSIP (god.) i obitelj BALOG;
+ LEGIN MIJO (god.) i ANA;
+ KRANJEC DRAGUTIN (god.);
+ KRZNAR NADA;
+ BALENT FRANJO (god.) i LJUBICA;
+ BRKLJAČIĆ MATE i GIZELA (god.);

06.04. TREĆA USKRSNA NEDJELJA
09:30 - ŽUPNA  MISA;