Glavni izbornik:

Kotoriba


Idi na sadržaj

arhiva vijesti za 5.mj.2012.

vijesti > Vijesti 05. 2012

NK GRANIČAR KOTORIBA
REZULTATI MLADIH SELEKCIJA NK GRANIČAR-aU četvrtak 24.05.2012. i nedjelju 27.05.2012. odigrane se dvije utakmice mlađih selekcija. Riječ je o utakmicama koje su bile odgođene u proteklim kolima.

Limači ( U-10 ) , novi prvaci Međimurja, u svom uzrastu su u Kotoribi u posljednjem kolu dočekali Slogu iz Čakovca i izgubili rezultatom 7:2. Strijelci za Graničar su bili Lovro Nikić i Dean Volar.

Pioniri ( U-14 ) su u nedjelju prije podne u Kotoribi igrali utakmicu protiv Naprijeda iz Cirkovljana te pobijedili rezultatom 12:0. Strijelci za Graničar su bili: Neven Andrlon, Karlo Rebrek i Đulijano Oršoš svaki sa po tri pogotka, a po jedan su dali Petar Ignac, Danijel Kvakan i Roberto Dežđek.


NAJAVA ZA SLIJEDEĆI VIKEND

U petak 01.06.2012. i subotu 02.06.2012. igraju se dvije utakmice mlađih selekcija NK Graničara;
Pioniri u petak u noćnoj utakmici pod reflektorima u 20:30 dočekuju Trnavu iz Goričana u zaostaloj utakmici, a mlađi pioniri u subotu u 10 h u posljednjem kolu gostuju u Čehovcu kod ČSK-a.

Poziv navijačima i klupskim simpatizerima te roditeljima igrača

Da bi svima njima zahvalili na odanost klupskim ekipama, uprava kluba poziva sve njih na prijateljsko druženje i okupljanje. Ono će biti u PETAK poslije utakmice, a u SUBOTU u 19 sati u Sportskom parku.
-Hvala na dolasku i suradnji !-poručuju iz kluba.

TD i MG

_______________________________________________________________________


KOTORIPSKI OSNOVCI NA ZAVRŠNICI FESTIVALA SPORTA „LINO VIŠEBOJAC“U KOPRIVNICI
Doris i Borna predstavljali kotoripsku školuŠest godina unatrag četvrtak je bio najljepši školski dan. Naime, toga se dana već šestu godinu zaredom u hrvatskim školama odvijao festival sporta pod nazivom „Lino višebojac“. Festival je do sada okupio preko 100.000, a ove školske godine njih 15.000 među kojima su bili i osnovci Kotoribe.

Uspješna završnica ove je godine održana u Koprivnici 25. i 26. svibnja uz domaćinstvo OŠ-e „Đuro Ester“ i koja je dobila najviše ocjene za svoj „Lino višebojac“. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović“ kamo je došlo 48 pobjednika iz 24 škole koje su ove godine sudjelovale na tom festivalu sporta.

Među njima su bili i Kotoripčani
Doris Šajn, učenica VII. r. OŠ-e, i Borna Valpatić iz VI.razreda kao najbolji u „Lino višebojcu“ koji je održan u Kotoribi 16.veljače.

Polufinalno natjecanje je bilo u petak popodne, navečer je u Domu mladih bio Lino party za sve višebojce i njihove domaćine, a veliko finale je održano u subotu, a što je pratila i navijačka skupina učenika viših razreda iz OŠ-e Kotoriba. Uz njih ovdje su bili njihovi vršnjaci iz Garešnice, Pakraca, Gole, Ladimirevaca, Sračinca, Vrbovca i Nove Gradiške.

Borna je nažalost već u petak završio svoje natjecanje, dok je Doris ušla u finalno natjecanje u kojem je među učenicama najbolja bila
Lucija Mudrinić iz petog razreda OŠ-e „Ravne njive“ iz Splita, a među učenicima osmaš Roko Tarle iz OŠ-e“ Petra Kanavela“ iz Korčule.

Kao i na svakom natjecanju mladim višebojcima su se priključili neki naši eminentni sportaši i estradni umjetnici.
Zabilježio: M. Grubić

FOTOGRAFIJE:
Doris Šajn i Borna Valpatić
Kotoripska navijačka skupina

_______________________________________________________________________


PROLJETNI KROS UČENIKA RAZEDNE NASTAVE OSNOVNE ŠKOLE KOTORIBA
Najboljima diplome,slatkiši, čokolade….Nakon održanog proljetnog krosa za učenike razredne nastave u Osnovnoj školi Kotoriba, u kojem je učešće uzelo blizu 150 natjecatelja,
Draženka Golub, rukovoditeljica Stručnog aktiva razredne nastave, po trojici prvoplasiranih uručila je diplome, čokolade, slatkiše i najneophodniji školski pribor.

Prije podjele izrazila im je čestitke za postignuti uspjeh, a ostalima je poručila kako su i oni pobjednici jer su sudjelovali u natjecanju koje korisno zdravlju.Rezultati:

PRVI RAZREDI:
Djevojčice:1.
Dijana Oršoš 1.b, 2. Veronika Novak 1. b, 3. Patricija Oršoš 1.a.
Dječaci:
1. Marsel Širanac 1.a, 2. Kevin Matotek 1.b, 3. Filip Pintarić, 1.a
DRUGI RAZREDI:
Djevojčice:
1. Brigita Tkalčec 2.a, 2. Đulijana Oršoš 2.a, 3. Lucija Hajdinović 2.a
Dječaci:
1. Dejan Volar 2.b, 2. Paolo Dornik, 3. Marko Fundak 2.a
TREĆI RAZREDI:
Djevojčice:
1. Đulijana Bogdan 3.a, 2. Karolina Balog 3.b, 3. Arijana Fuš 3.a
Dječaci:
1. Tihomir Vlašić 3.a, 2. Domagoj Dežđek 3.b, 3. David Posavec 3.a
ČETVRTI RAZREDI:
Djevojčice:
1. Evita Tilošanec 4.a, 2. Danijela Lučić 3 b, 3. Dijana Matotek 4.a
Dječaci:
1. Lovro Nikić 4.a, 2. Lovro Radmanić 4.a, 3. Dragan Halilović 4.a

Tekst i snimke: M. Grubić

Najbolji u proljetnom krosu
Draženka Golub s najboljim trkačima

_______________________________________________________________________


OPĆINA KOTORIBA
Izgradnja kanalizacije ide do kraja

U aktualnom satu posljednje sjednice Općinskog vijeća Općine Kotoriba načelnik Ljubomir Grgec (SDP) spomenuo je sve zanimljive općinske aktivnosti koje su provedene između dvije sjednice.Iz njegovog izvješća svakako treba spomenuti kako je u Čakovcu s ministrom poljoprivrede i šumarstva Tihomirom Jakovinom dogovoren model privođenja kraju radova na kanalizacijskoj mreži u ulicama Dragutina Domjanića, Ulici bana Jelačića, Zelengaju i Ulici Vladimira Nazora.
Ono što je najbitnije za te će potrebe spomenuto ministarstvo, odnosno Hrvatske vode odvojiti 2 milijuna kuna. Istaknuo je iznos od 200 tisuća kuna koji je općini dodijelilo Ministarstvo kulture za daljnje uređenje Doma kulture.
Za taj će se iznos pokušati riješiti rasvjeta, balkon i sanacija južne strane koju je zahvatila vlaga.
Grgec je rekao kako su gotovi projekti za rekonstrukciju mrtvačnice, a predviđa se kako bi vrijednost radova iznosila oko 300 tisuća kuna od kojeg iznosa će Općina zatražiti dio sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja.
Najavio je i skori početak radova na presvlačenju asfaltnog zastora novim na pješačko biciklističkoj stazi u Ulici kralja Tomislava od rampi do stare škole. Radovi će u polovičnom iznosu financirati ŽUC-e Čakovec i Općina Kotoriba.Radi se i na izradi projektne dokumentacije za adaptaciju stare dvorane, dok je članove vijeća podsjetio kako od 1.svibnja upravljanje grobljem spada u nadležnost preloškog „Pre-koma“, a odnosi se to na ukop pokojnika i takvim su načinom u općini itekako zadovoljni.
Grgec je spomenuo i tržnicu gdje je proširen prodajni prostor koji je sada namjenski.

Vijećnik
Zoran Radmanić (HDZ) ponovno je pitao načelnika kada će ŽUC početi s radovima na cesti koja je u njihovoj nadležnosti, a odnosi se na Ulicu Matije Gupca i daljnjem nastavku prema Goričanu.
Grgec mu je odgovorio da će se više znati u drugoj polovici godine kada će ŽUC-e posložiti svoje financije, ali je i dodao kako je ona lani već asfaltirala 700 metra ulice-ceste Matije Gupca. Rekao je kako će 11 km duga cesta do Goričana uz sebe imati i biciklističku stazu i da će se u sufinanciranje spomenutih radova najvjerojatnije biti angažiran novac iz IPARD programa prekogranične suradnje Hrvatska- Mađarska.
alf

_______________________________________________________________________

STOLNOTENISKI KLUB KOS KOTORIBA
Drugi otvoreni kadetski stolnoteniski turnir MSS-a

U sklopu Dana šibe i ribe u Kotoribi je minule subote uz domaćinstvo STK Kos Kotoriba odigran je 2. Otvoreni kadetski turnir Međimurskog stolnoteniskog saveza.
Na turniru koji je igran u sportskoj dvorani sudjelovalo je 60 natjecatelja iz svih krajeva Međimurja. Najbolji u svakoj kategoriji nagrađeni su medaljama koje su im uručili
Ivan Špicar, predsjednik STK Kos Kootirba i Franjo Flac ispred županijskog saveza.
Ovim turnirom službeno je završena još jedna stolnoteniska sezona.
U kategoriji limača najbolji su bili Marko Horvat iz Kotoribe i Barbara Novak iz Mihovljana.
Kod najmlađih kadetkinja pobijedili su Stjepan Škoda iz Kotoribe i Hana Zadravec iz Šenkovca.
Najbolji u kategoriji mlađi kadeti bili su Bruno Siladi iz Mihovljana i Petra Vugrinec iz Šenkovca, dok su u kategoriji kadeta slavili Karlo Jambor (MSTC – Čakovec) i Marta Cividini iz Mihovljana.
alf


_______________________________________________________________________


ODRŽANI DANI ŠIBE I RIBE

Centralna manifestacija Dana šibe i ribe bila je u nedjelju od jutarnjih sati, a započela je otvaranjem ulice tradicijske ponude domaćih proizvoda.
Ovogodišnja atrakcija bila je pletenje velike kotoripske košare koju je isplelo nekoliko poznatih kotoripskih košarača.

Tradicija Dana šibe i ribe je bazen gdje se mogla uloviti riba te priprema kotoripskog specijaliteta - šarana na rašljama.

U
poslijepodne je održan kulturno-zabavni program.

I ove je godine Općina Kotoriba za sve posjetitelje organizirala besplatan prijevoz vlakom koji je vozio od Varaždina do Kotoribe.
Gosti su imali prilike posjetiti Etno zbirku u starom farofu, župnu crkvu i stalnu postavu ostavštine književnika i moreplovca Jože Horvata.galerija fotografija

_______________________________________________________________________

REKRETIVKE U ODBOJCI DALE OBOL „DANIMA ŠIBE I RIBE“ U KOTORIBI
Ples na parketu i pod velikim šatorom


U subotu 26.svibnja u sklopu općinske manifestacije „Dani šibe i ribe“ u kotoripskoj školskoj dvorani odigran je odbojkaški turnir na kojem su sudjelovale žene rekreativke iz Donje Dubrave, Svete Marije, Murskog Središća i rekrativke iz Kotoribe koje su turnir uzorno organizirale.
Šteta je što su se u to vrijeme događale i druge manifestacije pa je turnir bio slabo posjećen, no oni koji su ga gledali nisu požalili jer su gledali odbojku koja je mogla svakoga zadovoljiti.
U takvoj konkurenciji i opisanim igrama najviše su pokazale odbojkašice iz Donje Dubrave. Iza njih su se plasirale odbojkašice prvog sastava Murskog Središća, treće su bile Kotoripčanke pa slijedi druga ekipa Murskog Središća i najposlije odbojkašice Svete Marije.
Sve susrete su sudili mladi Kotoripčani,
Vedran Golub kao glavni i Luka Plačko kao pomoćni sudac.
Premda ne smijemo zanemariti sportske rezultate, moramo istaknuti zajedničku večeru i druženje u predvorju škole te nezaboravni ples i štimung, koje mogu stvoriti samo žene, pod velikim šatorom uz svirku koprivničkog glazbenog sastava „Puna luna“, a što je potrajalo dugo, veoma dugo….
Zabilježili: Mladen Grubić i Dobriša Habuš

FOTOGRAFIJE:
Sudionice turnira
Pobjednice turnira iz Donje Dubrave
Fešta pod šatorom
Ostale fotografije


_______________________________________________________________________


ODRŽANI DANI ŠIBE I RIBE

U Kotoribi je održana dvodnevna tradicionalna turistička manifestacija – Dani šibe i ribe.
Subotnji program započeo je stolnoteniskim turnirom za najmlađe, nastavljen je pripremom ribljih specijaliteta od dravske i murske ribe te ženskim odbojkaškim turnirom u kojem su igrale ekipe Kotoribe, Svete Marije, Donje Dubrave i Murskog Središća.

U
šumici preko puta škole šesnaest općinskih udruga pripremalo je ribu na razne načine. Kuhao se fiš paprikaš, pržila se riba i pekla ispod peke.
Sva pripremljena riba besplatno je podijeljena brojnim posjetiteljima. U večernjim satima ispod šatora kod škole organizirana je Rock večer.manifestacija

Centralna manifestacija
Dana šibe i ribe bila je u nedjelju od jutarnjih sati, a započela je otvaranjem ulice tradicijske ponude domaćih proizvoda. Ovogodišnja atrakcija bila je pletenje velike kotoripske košare koju je isplelo nekoliko poznatih kotoripskih košarača.
Tradicija Dana šibe i ribe je bazen gdje se mogla uloviti riba te priprema kotoripskog specijaliteta - šarana na rašljama.
U
poslijepodne je održan kulturno-zabavni program.
I ove je godine Općina Kotoriba za sve posjetitelje organizirala besplatan prijevoz vlakom koji je vozio od Varaždina do Kotoribe.
Gosti su imali prilike posjetiti Etno zbirku u starom farofu, župnu crkvu i stalnu postavu ostavštine književnika i moreplovca Jože Horvata.
U sklopu Dana šibe i ribe u subotu 26.05.2012. mjesne udruge pripremale su jela od dravske i murske ribe na prostoru ispred nove škole i sportske dvorane , a na večer od 19 sati nastavilo se druženje i zabava pod šatorom uz svirku glazbenog sastava „Puna luna“ iz Koprivnice.

galerija fotografijaU športskoj dvorani Udruga žena Kotoribe organizirale su turnir u odbojci koji je započeo u 16 sati.
Sudjelovale su ekipe iz Donje Dubrave, Svete Marije, Murskog Središća i Kotoribe.


galerija fotografija


_______________________________________________________________________


_______________________________________________________________________

TREĆA HNL-sjever- 30. kolo
GRANIČAR-ČAKOVEC 3:1 (0:0)


KOTORIBA- Sportski park. Gledatelja: 150. Sudac: Nino Vugrinec (Komarnica) 7. Pomoćnici: Jurica Šprem(Varaždin) i Mario Galinec (Donja Višnjica). Delegat: Stevo Brujić(Križevci)
STRIJELCI: 0:1 Antonović( 53), 1:1 Lončar(64), 2:1 V. Kos (79), 3:1 Tilošanec (89)

GRANIČAR: Tropšek 6,5, Fundak 6, Lončar 7,5, Beliga 6,5, Habuš 6, Latin 7, Hertelendi 6(od 72. Gorupić 6,5), Čižmešija 6,5 (od 82. Tilošanec-), Nađ 6,5, Matotek 6 (od 64. V. Kos), Horvat 6. TRENER: Robert Čižmešija
IGRAČ UTKMICE: Matija Lončar

Posljednji i odlučujući susret riješili su igrači s klupe i to vrsni strijelac
Vilim Kos i mladi Ivan Tilošanec. Ovom pobjedom Kotoripčani su osigurali ostanak u ligi. Osvojili su 29 bodova te zauzeli 12. mjesto. Zbog međusobnog neriješenog ishoda iza njih su ostali „Podravac“ iz Virja i „Mladost“ iz Preloga te davno otpisani „Papuk“ i „Polet“.
Bilo je to u igri osrednje kvalitete u kojoj su se naizmjenično izmjenjivale prigode da bi gosti prvi poveli lijepim zgoditkom
Davida Antonovića koji s udaljenosti od 15 metara zakucao loptu u donji lijevi kut domaćeg golmana Tropšeka. Na izjednačenje se je čekalo 11 minuta za što se je pobrinuo Matija Lončar prekrasnim udarcem s 18 metara kada je lopta završila u lijevom donjem kutu Banfića. Od tada su domaći bacili susret“u brzinu više“ ne bi li osigurali toliko željenu pobjedu, no gosti su im dobro parirali i u nekim trenucima su čak i opasno prijetili. Preokret u igru, aa tko će drugi, donosi Vilim Kos koji donosi zasluženo vodstvo koje je poljuljalo moral gostiju, a što nimalo ne umanjuje lijepi pogodak Tilošanca iskosa s lijeve strane. Ovo je njegov prvenstveni prvijenac i točka na „i“ u ovome prvenstvu koje im je tek u završnici s tri uzastopne pobjede osiguralo daljnji status trećeligaša.

Tekst i snimke: M. Grubić

FOTOGRAFIJE:
Neki detalji s utakmice

_______________________________________________________________________

OPĆINSKO VIJEĆE KOTORIBE
Prihvaćena izvješća DVD-a, vrtića i knjižnice

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kootriba su bili Gabrijel Friščić, predsjednik DVD-a Kotoriba, Biserka Horvat, ravnateljica Dječjeg vrtića Kotoriba te v.d. ravnateljice Knjižnice i čitaonice Kotoriba Bernarda Habuš jer su prema zakonskim propisima morali podnijeti godišnja izvješća o radu udruge, odnosno ustanova kojima rukovode. Sva izvješća su prihvaćena.

Vijećnik
Ivan Špicar javno je pohvalio rad DVD-a jer smatra kako ta udruga spada u red najorganiziranijih i da bi u tome trebalo slijediti njihov primjer.
Ravnateljica Dječjeg vrtića je u svom izvješću istaknula kako vrtić radi u dvije odgojne skupine - starijoj u 6-satnom i mlađoj u10-satnom boravku. Najveći broj polaznika (49) imao je u siječnju prošle godine, a tada se taj broj postupno smanjuje da bi proteklu godinu završili s 33 polaznika koji su mahom boravili u 10-satnom boravku uz cijenu od 1.250 kuna, dok je za 6-satni boravak cijena iznosila 1000 kuna s omjerom sufinanciranja 60% općina i 40% posto roditelji. Horvat je istaknula dobru suradnju s roditeljima oko uređenja okoliša ustanove kako i pomoći u nekim drugim zajedničkim akcijama.I ovdje je u raspravi rad ustanove pohvalio Ivan Špicar, dok je vijećnik
Zoran Radmanić postavio pitanje mogućnosti otvaranja jaslica s obzirom da dolazi do smanjena broja polaznika. Ravnateljica je odgovorila da se o tome razmišljalo i još se uvijek razmišlja, no postavila je i pitanje, na osnovu dosadašnjih anketa, hoće li to otvaranje biti isplativo?
Veće rasprave nije bilo oko izvješća o radu Knjižnice i čitaonice Kotoriba koja posjeduje više od 10 tisuća knjižne građe i ima 182 učlanjenih korisnika. alf


_______________________________________________________________________


UZ MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA
„Gorjela“ vrtička kuhinja


Dobrovoljno vatrogasno društvo Kotoriba je u suradnji s Dječjem vrtićom Kotoriba organizirala združenu vatrogasnu vježbu s ciljem da se djeca upute što moraju činiti i kako se ponašati u slučaju da dođe do onog najgoreg.

-Pošli smo od pretpostavke da je u vrtičkoj kuhinji došlo do zapaljenja plinskog štednjaka čemu su uzrok bile neispravne plinske instalacije- rekao je
Stanko Vugrinčić, zapovjednik kotoripskih vatrogasaca. Oni su od dojave o „požaru“ do njegovog mjesta stigli navalnim vatrogasnim vozilom i to u nepunih petnaestak minuta. Za to vrijeme osoblje ustanove je u miru i bez panike izvelo djecu iz zgrade. Po dolasku na požarište sedam je vatrogasaca ubrzo ugasilo plamteći štednjak.

U analizi vježbe sudjelovala je i ravnateljica ustanove
Biserka Horvat koja je pohvalila vatrogasnu spremnost kazavši kako su njome djeca dobila upute kako se ponašati u takvim izvanrednim situacijama. –Kako je riječ o izuzetno malom objektu ovdje je nužna i protupožarna edukacija zaposlenika koji do našeg dolaska mogu i moraju početni požar donekle lokalizirati-upozorio je zapovjednik Vugrinčić.
Tekst i snimke: M. Grubić

FOTOGRAFIJE:
Vatrogasci u unutrašnjosti vrtića
Na kraju zajednička fotografija -sve je dobro prošlo


_______________________________________________________________________


NEZAPAMĆENO SLAVLJE NASLOVA PRVAKA LIMČA NK“GRANIČAR“ KOTORIBA
Kotoriba ne mora brinuti za buduće nogometaše


U četvrtak 24.svibnja limči NK“Graničara“ (U-10) odigrali su u Kotoribi zaostalu utakmicu protiv nogometaša čakovečke „Sloge“ u kojoj su bili poraženi rezultatom 6:2(strijelci Lovro Nikić i Dean Volar). Bio je to njihov prvi poraz na terenu, dok su jedan susret izgubili za „zelenim stolom“. U sezoni 2011/12 su na taj način od 18 odigranih utakmica zabilježili 16 pobjeda osvojili su 48 bodova s gol razlikom od 72:29. Na posljednjoj utakmici trener Marko Nađ u toj je utakmici dao prigode igrati svima, od onih najboljih i najiskusnijih pa do onih koji još nisu zakoračili u osnovnoškolske klupe.

Zaostala utakmica je bila samo formalnost, Kotoripačni su je odigrali u revijalnom tonu pa stoga ni poraz ne čudi jer su najmlađi nogometaši „Graničara“ sve podredili proslavi prvog mjesta koje je bilo fanatično i neviđeno čemu su pridonijeli njihovi roditelji koji su im bili uporna podrška tijekom cijelog natjecanja. Za kraj su im priredili iznenađenja nagradivši ih zlatnim medaljama koje im je podijelio njihov vjerni i uporni nogometni učitelj.

Na kraju nije izostalo ni poznato klizanje tijelom mokrim travnjakom prema brojnim navijačima i svojim roditeljima koji su se locirali zasebno na drugom kraju igrališta i koji su bili ti koji su ih bodrili unatoč tome što im rezultat nije išao u korist. Ali upravo takvi pristup roditelja kod dječaka je izazvao borbenost, srčanost i upornost. Kruna svega je bila iskrena pjesma malih dječaka.Nastave li na taj način u kotoripskom nogometnom klubu ne moraju brinuti za svoju budućnost.

Zlatnim slovima u klupskoj povjesnici ostat će zapamćena imena:
Lovre Radmanića, Vinka Legina, Lovre Nikića, Domagoja Dežđeka, Deana Volara, Vanje Matoteka, Tina Čmrleca, Karla Pintarića Novaka, Daria Gabaja, Marina Latina, Luke Volara, Patricka Štefića, Marina Posavca, Gabrijela Hodaka, Andrije Hodaka, Karla Solomuna, Ivana Somija, Davida Posavca, Dine Sovića, Frana Čmrleca i Franje Hodaka. Tu će se naći i ime Marka Nađa koji je također zaslužio medalju koju mu je predao kapetan momčadi Domagoj Dežđek.
Tekst i snimke: Mladen Grubić

Limači NK“Graničar“
Na kraju s medaljama i mamama
Trener im je podijelio medalje

_______________________________________________________________________

NK GRANIČAR KOTORIBA
NAJAVA UTAKMICA MLAĐIH SELEKCIJA NK GRANIČARA


U četvrtak 24.05.2012. i nedjelju 27.05.2012. igraju se dvije utakmice mlađih selekcija. Riječ je o utakmicama koje su bile odgođene u proteklim kolima.

Limači ( U-10 ) , novi prvaci Međimurja u svom uzrastu, u četvrtak u Kotoribi u 18:00 h sati u posljednjem kolu dočekuju Slogu iz Čakovcu i nakon te utakmice će i službeno postati prvaci Međimurja, stoga Vas pozivamo da u što većem broju dođete u Sportski park Graničar i podržite i pozdravite prvake.

Pioniri ( U-14 ) u nedjelju u Kotoribi u 10:00 h igraju utakmicu protiv Naprijeda iz Cirkovljana.

TD i MG


_______________________________________________________________________


ŠRD SOM KOTORIBA
Natjecanje finala županijskog kupaDana 13.5.2012 u Žabniku održano je natjecanje finala županijskog kupa za sve kategorije. ŠRD Som natjecao se u seniorskoj i kadetskoj kategoriji.

U konkurenciji 14 seniorskih ekipa Som je osvojio 1. mjesto to jest županijski kup. Kadeti su osvojili 3. mjesto i time se plasirali u finale kupa hrvatske "slet kadeta".

Seniori su se osvajanjem prvog mjesta plasirali na treću zonu daljnjeg kup natjecanja.

Seniorska ekipa:Ivica Jakupak,Nikola Filipašić Zoran Lipić i kapetan Drago Filipašić

Kadetska ekipa:Marko Horvat,Karlo Radmanić,David Vlašić i kapetan Mihael Horvat

_______________________________________________________________________


ČELNIŠTVO OPĆINE KOTORIBA PRIREDILO PRIJEM ZA KOŠARKAŠE OSNOVNE ŠKOLE KOTORIBA I NJIHOVO VODSTVO
Bravo dečki !


Općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Dobriša Zvošec i predsjednik OV-a Željko Šebeštajan, dipl.ing. priredili su u utorak prijem za košarkaše OŠ-e Kotoribe koji su početkom ovog mjeseca na Državnom natjecanju školskih športskih klubova u Poreču osvojili visoko peto mjesto. Tamo su otputovali kao prvaci regije koju su činili županijski prvaci iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Virovitčko-podravske i Međimurske županije. Uz njih prijemu su nazočili ravnateljica škole Snježana Matoš, prof.,njihova voditeljica Danijela Krobot profesorica TZK-e te trener Goran Munka, a opravdano je izostao Rudolf Balog još jedan od trenera. Među mlade košarkaše došao je i Roberto Ujlaki, trener seniorskog sastava KK Kotoriba“.- Svima koji su ugradili dio u vaš uspjeh iskrene čestitke i hvala što ste osvijetlili obraz svoje škole, hvala što ste ime Kotoribe upisali među mlade košarkaške nade u Hrvatskoj-istaknuo je načelnik. Spomenuo je važnost bavljenja sportom te je zaželio da njihovim stopama pođu i njihovi vršnjaci, a oni neka im postanu uzor. Na prijemu se je zahvalila ravnateljica škole. Istaknula je ulogu mjesnog košarkaškog kluba u usponu mladih košarkaša dodavši kako će oni uvijek imati potporu škole i nje osobno. – Bravo dečki !-rekla je na kraju.Svi sudionici ovog uspjeha dobili su prigodne poklone.
Prijem je održan u mjesnoj Pizzeriji „Majo“. Ne slučajno jer su vrsni košarkaši nagrađeni pizzama i osvježavajućim napitcima.
Tekst i snimke: M. Grubić

FOTOGRAFIJE:
Općinski načelnik Ljubomir Grgec
Ravnateljica škole Snježana Matoš
Cvijeće za profesoricu Krobot
Pizzu pojeli u slast
Sudionici prijema

_______________________________________________________________________


POVODOM DANA ŠIBE I RIBE
Sportska natjecanja u stolnom tenisu i odbojci


U sklopu Dana šibe i ribe članovi Stolnoteniskog kluba Kos Kotoriba ove subote 26. svibnja 2012. organiziraju 3. Otvoreno prvenstvo za najmlađe stolnotenisače.
Turnir će se igrati u školskoj sportskoj dvorani a započinje u 9.30.sati.

Istog dana u 16 sati , također u športskoj dvorani Udruga žena Kotoribe organiziraju turnir u odbojci koji će započeti u 16 sati.

Od 13 sati mjesne udruge pripremat će jela od dravske i murske ribe na prostoru ispred nove škole i sportske dvorane , a na večer od 19 sati nastavlja se druženje i zabava pod šatorom uz svirku glazbenog sastava „Puna luna“ iz Koprivnice.

_______________________________________________________________________

UDRUGA PRIJATELJA PRIRODE I RIBOLOVA "ŽUŽIČKA"
Anto i Ivan Čukić najbolji ribiči Žužičke


Trinaest članova u seniorskoj i šest u kadetskoj kategoriji sudjelovalo je na društvenom ribolovnom natjecanju Udruge ljubitelja prirode i ribolova Žužička.

Natjecanje je održano u nedjelju, 20. svibnja na vodi Žužička.

Pobjednički pehar kod seniora osvojio je Anto Čukić s ulovom od 969 g ribe, dok je medalju za prvo mjesto kod kadeta osvojio njegov sin Ivan Čukić ulovivši 766 g ribe.
Drugo mjesto u seniorskoj kategoriji osvojio je Marko Škoda, dok se na
treće plasirao Krešo Zvošec.
Dominik Gregurec bio je drugi što se kadeta tiče, a na treće mjesto plasirao se Mateo Maltar. Predsjednik Žužičke Branko Matoš najboljima je uručio pehare i medalje.
alf

_______________________________________________________________________

TREĆA HNL-sjever-29.kolo

POLET 1
GRANIČAR 2


PRIBISLAVEC Stadion „Petar Peršić“. Gledatelja 100. Sudac: Igor Prepolec (Križevci). Pomoćnici: Lacković i Galinec.
STRIJELCI: 0:1 Čižmešija (48), 0:2 F. Kos (61), 1:2 Horvatić (87).

GRANIČAR: Tropšek, Fundak, Lončar (od 69. Mikulan), Beliga, Habuš, Hertelendi (od 85. V. Kos), Čižmešija, F. Kos, Nađ, Matotek (od 62. Gorupić), Horvat: TRENER: Robert Čižmešija.
ISKLJUČENI IGRAČI: Rešetar i V. Kos (90).
IGRAČ UTAKMICE: Boris Čižmešija

Kao što se očekivalo nogometaši „Graničara“ ostvarili su zasluženu pobjedu protiv „Poleta“, a s kojom su se približili opstanku u ligi.
Nakon prvog dijela možemo reći da je ekipe nisu ništa posebno pokazale, stvorile su tek nekoliko poluprigoda. Iznenadili su domaći igrači koji su pokazali korektno i prilično borbenu igru s obzirom na njihov već davno beznadan status.
U drugom dijelu susreta gosti pokazuju da su ipak bolji sastav više napadaju pa dolaze u vodstvo već u samom početku kada je konačno „proradio“
Boris Čižmešija koji je svoju momčad doveo u vodstvo uz obilatu pomoć domaćeg vratara. Sigurnost gostima donosi F. Kos koji nabačenu loptu na drugu stativu od strane Matoteka glavom sprovodi u mrežu. Opuštenost gostiju pred kraj susreta koristi domaćin, postiže pogodak te se ponovno vraća u utakmicu koja postaje sve nervoznija. Kulminirala je u posljednjoj minuti kada je Rešetar naprosto pogazio i pregazio Filipa Kosa. Ovom nije preostalo ništa drugo nego da se brani od neopravdanog nasrtaja domaćih nogometaša. Slabi sudac Prepolec uz obilato pomoć svog pomoćnika Galinca zbog toga opravdano isključuje Rešetara, a neopravdano ni krivog ni dužnog Filipa.

Mladen Grubić


REZULTATI MLAĐIH SELEKCIJA NK GRANIČAR-a


U četvrtak 17.05.2012., subotu 19.05.2012. i nedjelju 20.05.2012. odigrane su četiri utakmice mlađih selekcija NK Graničar-a iz Kotoribe.

Limači ( U-10 ) , novi prvaci Međimurja u svom uzrastu, odigrali su utakmicu u četvrtak u Kotoribi protiv Dinama iz Palovca i pobijedili sa 3:1 i tom pobjedom samo potvrdili da su najbolji u Međimurju u svom uzrastu. Strijelci za Graničar su bili Vanja Matotek, Dean Volar i Domagoj Dežđek.

Mlađi pioniri ( U-12 ) odigrali su utakmicu u subotu u Kotoribi protiv Mladosti iz Palinovca i pobijedili rezultatom 5:3. Strijelci za Graničar su bili Roberto Dežđek s tri pogotka te Vanja Matotek i Dario Volar s po jednim pogotkom.

Juniori ( U-18 ) su odigrali utakmicu u subotu u Donjem Mihaljevcu protiv domaće Drave i pobijedili sa 4:3. Strijelci za Graničar su bili Vinko Ujlaki, s dva pogotka te Ivan Tilošanec i Vinko Trojko sa po jednim pogotkom.

Pioniri ( U-14 ) su odigrali utakmicu u nedjelju u Kotoribi protiv Vidovčana iz Donjeg Vidovca te remizirali 4:4. Trostruki strijelac je bio Đulijano Oršoš, a jedan je postigao Neven Andrlon.

Napominjemo da slijedeći vikend po rasporedu nema utakmica mlađih selekcija NK Graničara, ali ima nekoliko utakmica koje su u prethodnim kolima bile odgođene pa postoji mogućnost da se neka od tih i odigra za vikend za što treba pričekati izlazak službenog glasila Nogometnog saveza Međimurja koje izlazi u srijedu i o tome ćemo Vas obavijestiti na vrijeme.
Zna se i to da seniorski sastav igra posljednju utakmicu u III.HNL-sjever. U Kotoribu u subotu u 17,30 sati dolazi momčad NK Čakovec.

TD i MG

_______________________________________________________________________


DVD KOTORIBA
Prva ekipa DVD-a Kotoriba najbolja na malonogometnom turniru

Druge godine zaredom DVD Kotoriba organizirao je međunarodni malonogometni vatrogasni turnir na kojem je igralo pet ekipa.
Domaći vatrogasci imali su dvije ekipe, a u goste su im stigli vatrogasci iz Donje Dubrave, Svete Marije i mađarskog Murakerestura.
Turnir je odigran 19. svibnja u školskoj sportskoj dvorani, a pozdravne riječi dobrodošlice ekipama je na otvaranju uputio predsjednik kotoripskih vatrogasaca Gabrijel Friščić.
Finale su izborili sastavi DVD-a Kotoriba 1 i DVD-a Sveta Marija.
Kotoripčani su u finalnom ogledu bili bolji od prošlogodišnjih pobjednika 11:3 i tako postali pobjednici turnira.
Na treće mjesto plasirala se druga ekipa DVD-a Kotoriba.
Tri najbolje ekipe primile su pehare.
Za najboljeg golmana turnira izabran je Mario Hertelendi, dok je najbolji strijelac bio Emil Karloci. Sve utakmice korektno je sudio dvojac Siniša Seličanec i Marko Horvat.
alf


GALERIJA FOTOGRAFIJA:

1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8.


_______________________________________________________________________

KOTORIPSKI TREĆEŠKOLCI ZAVRŠILI OBUKU ZA NEPLIVAČE
Dvadest i troje novih plivača


Učenici trećih razreda OŠ-e Kotoriba su svakog četvrtka u vremenu od 26. travnja do 17.svibnja odlazili na čakovečke bazene "Marija Ružić" kako bi obavili nastavnim planom i programom predviđeni program Obuke neplivača preko koje su stekli status plivača,, plivača početnika i sudionika tečaja. Organizator ove vrste edukacije neplivača je bio Savez školskih športskih klubova Međimurske županije.

Od 34 učenika uključenih u program, njih 23-je steklo je status plivača, 4 su postala plivači početnici, a 7 njih je evidentirano kao sudionicima tečaja obuke jer su preplivali tek određeni broj metara.

Novi plivači škole su: Veronika Cenko, Arijana Fuš, Lara Anica Ludaš, Đan Luka Ludaš, Ena Matjenec, Gabrijela Petrac, David Posavec, Marsel Posavec, Pavel Sabolić, Stjepan Škoda, Tihomir Vlašić, Klara Smolek, Anabela Sabol, Romeo Oršoš, Roko Marđetko, Danijela Lučić, Tea Jurčec, Marko Horvat, Andrija Hodak, Ivan Fuš, Marta Fundak, Domagoj Dežđek i Sebastian Kanižaj.

ČESTITAMO !

Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Radost diploma- polaznici programa Obuke neplivača

_______________________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
P R O G R A M „DANA ŠIBE I RIBE 2012.“ (na prostoru kod nove škole i sportske dvorane)SUBOTA, 26. SVIBNJA 2012. GODINE

Od 13:00 sati:
- mjesne udruge pripremat će jela od dravske i murske ribe.

Od 19:00 sati:
- druženje i zabava pod šatorom kod nove škole i sportske dvorane, uz svirku glazbenog sastava „Puna luna“ iz Koprivnice.


NEDJELJA, 27. SVIBNJA 2012. GODINE

Od 9:00 sati – početak programa:
- radionica tradicijskog zanata (demonstracija izrade – pletenja velike košare od vrbove šibe),
- lov ribe udicom i štapom od lijeske u bazenu,

Od 14:00 sati kulturno-umjetnički program u kojem nastupaju:
- tamburaška i folklorna skupina Osnovne škole Kotoriba,
- Mažoretkinje Kotoribe,
- KUD Kotoriba,
- Puhački orkestar iz Donje Dubrave.


TIJEKOM CIJELOG DANA GOSTE ĆE ZABAVLJATI SASTAV „KONTRAST“ IZ LUDBREGA, UZ BOGATU GASTRONOMSKU PONUDU JELA OD RIBA - POSEBNO „ŠARAN NA RAŠLJAMA“ I PEČENE BIJELE RIBE, TE PONUDA DOMAĆIH KOLAČA, SUVENIRA, LICITARSKIH PROIZVODA I DRUGIH PROIZVODA OVOG KRAJA (SJEMENKE, BUČINO ULJE, VOĆNI SOKOVI)

GOSTI ĆE IMATI MOGUĆNOST POSJETE ETNO ZBIRCI, ŽUPNOJ CRKVI, TE STALNOM POSTAVU OSTAVŠTINE KNJIŽEVNIKA I MOREPLOVCA - ROĐENOG KOTORIPČANA JOŽE HORVATA.

ZA POSJETITELJE MANIFESTACIJE ORGANIZIRAN JE BESPLATAN PRIJEVOZ VLAKOM OD VARAŽDINA DO KOTORIBE (POLAZAK VLAKA IZ VARAŽDINA JE U 10:22, A POVRATAK IZ KOTORIBE U 19:09 SATI).


PROGRAM "DANA ŠIBE I RIBE 2012"


_______________________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
SAZVANA 26. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KOTORIBANa temelju članka 55. stavka 1. Poslovnika Općinskog vijeća Općine Kotoriba (“Službeni glasnik Međimurske županije” br. 10/09.)

S A Z I V A M

26. sjednicu OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KOTORIBA za p o n e d j e lj a k, 21. svibnja 2012. godine s početkom u 19:00 sati. Sjednica će se održati u prostoriji Općine - vijećnici.

Za sjednicu predlažem sljedeći

d n e v n i r e d:


1.Izvještaj o radu i poslovanju DVD Kotoriba za 2011. godinu, te Program rada i financijski plan DVD Kotoriba za 2012. godinu.
2.Izvješće o radu i poslovanju Dječjeg vrtića Kotoriba za 2011. godinu.
3.Izvješće o radu i poslovanju Knjižnice i čitaonice Kotoriba za 2011. godinu.
4.PRIJEDLOG Analize stanja sustava zaštite i spašavanja u 2011. godini.
5.PRIJEDLOG Smjernica za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja za 2012. godinu.
6.PRIJEDLOG Odluke o groblju.
7.PRIJEDLOG Odluke o komunalnim djelatnostima koje se mogu obavljati na temelju pisanog ugovora.

U prilogu poziva dostavljam Vam Izvod iz zapisnika sa 25. sjednice Općinskog vijeća, te materijale za sve točke dnevnog reda.


PREDSJEDNIK Općinskog vijeća
Željko Šebeštjan, dipl.ing., v.r.


OSIM ČLANOVA OPĆINSKOG VIJEĆA NA SJEDNICU P O Z I V A M:
1.Općinskog načelnika i njegovog zamjenika,
2.Vijećnike Skupštine Međimurske županije iz Kotoribe.
3.Predsjednika DVD Kotoriba,
4.Ravnateljicu Dječjeg vrtića Kotoriba
5.Ravnateljicu Knjižnice i čitaonice Kotoriba.
6.Predstavnike sredstava javnog priopćavanja.

_______________________________________________________________________

DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA
I.Svetomartinskog 1
KOTORIBA

NATJEČAJ
Za kuhara/kuharicu s početkom rada 01.09.2012.

Uvijeti: - KV kuharica sa završenom strukovnom srednjom školom i 2 godine radnog iskustva na poslovima kuharice
Uz pisanu prijavu priložiti:
- kratak životopis
- dokaz o stručnoj spremi
- preslik radne knjižice
- potvrdu o nekažnjavanju

Na oglašeno radno mjesto mogu se javiti osobe oba spola.
Prijave na natječaj podnose se u roku 15 dana od dana objave, na adresu:

Dječji vrtić Kotoriba, I.Svetomartinskog 1, 40329 Kotorirba, s naznakom „za natječaj-ne otvarati“.

Nepotpune i nepravodobno dostavljene prijave neće se razmatrati.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

_______________________________________________________________________

ČESTITARI U CRKVI
Čestitke pjesmama i recitacijama Nedjeljnji Majčin dan svečano je obilježen i u kotoripskoj župnjoj crkvi.


Ovdje su na svetoj misi čestitke mamama uputilioni najmlađi, učenici razredne nastave iz OŠ-e Kotoriba.
Oni su pokazali svoje sposobnosti u pjevanju i recitiranju, a sve je bilo protkano riječju MAMA.

Za svoj nastup kotoripski mališani dobili su zasluženi pljesak.
Pljesak zavrijeđuju i Jasenka Trojko, vjeroučiteljica, i Klaudija Vidović,prof. koje su pripremile program.
Zabilježio: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Mladi recitatori pred oltarom


_______________________________________________________________________


ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ODBOJCI ZA DJEČAKE PETIH I ŠESTIH RAZREDA
Među četiri ekipe najbolji Donjodubravčani


Osnovna škola Kotoriba je u utorak 15.svibnja bila domaćin Županijskog natjecanja u odbojci za dječake petih i šestih razreda za koje su se prijavile samo četiri ekipe iz osnovnih škola Kotoriba, Štrigova, Donja Dubrava i Kuršanec-

U takvoj konkurenciji prvaci su postali mladi odbojkaši iz OŠ-e Donja Dubrava (
Domagoj Kuzmić, Karlo Klipić, Krešo Klipić, Leo Hajdinjak, Luka Horvat, David Miser, Ivan Lisjak, Ivan Podravec, Jura Orehovec, Filip Tišler) koji su rezultatom 2:0 u setovima pobijedili svoje vršnjake iz OŠ-e Kotoriba(Matija Zvonar, Dario Volar, Jan Nikić, Borna Valpatić, Benjamin Fabić, Roberto Dežđek, Erwin Škoda, Aksel Latin, Aleksandar Matoš, Denis Ignac, Robert Ignac, David Čukulic).
Pobjednički sastav je vodila
Anica Benjak, prof,, a sastav Kotoripčana Danijela Krobot, prof.

Donjodubravčani su u prednatjecanju pobijedili dječake iz OŠ-e Kuršanec rezultatom 2:1, a Kotoripčani identičnim rezultatom učenike iz OŠ-e Štrigova.

U borbi za treće mjesto učenici iz Kuršanca pobijedili su Štrigovčane rezultatom 2:0.
Prva tri sastava primila su zlatne, srebrne i brončane medalje.

Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
Oni su zlatni-odbojkaši OŠ-e D. Dubrava
srebro je pripalo Kotoripčanima
….a bronca učenicima iz Kuršanca

_______________________________________________________________________


CRNA KRONIKA - VANDALIZAM

Vandali uništili park kod škole u Kotoribi

U Kotoribi u Svetomartinskoj ulici ispred osnovne škole s 13. na 14. svibnja u vremenu od 12 do 6 sati, nepoznati počinitelj ili više njih pokidali su jednu sadnicu ukrasne vrbe i iščupali te pokidali dvije sadnice japanske trešnje. Vandalski pohod nastavili su na školskoj zgradi s koje suiz nosača iščupali i savinuli gromobran u dužini od 6 metara. Za kraj su savinuli aluminijski koš za smeće. Spomenuto ukrasno drveće sadili su sami učenici uz Dan planete Zemlja. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
alf

_______________________________________________________________________


DEVETI „DANI ŠIBE I RIBE“ U KOTORIBI
Sastanak s predstavnicima mjesnih udruga


Deveti „Dani šibe i ribe“ ove će godine biti održani u subotu 26. i nedjelju 27.svibnja na lokaciji kod nove školske zgrade i sportske dvorane. Glavni organizator će biti Općina Kotoriba, a nositelj ugostiteljske ponude hotel „Podravina“ iz Koprivnice s obzirom da domaći ugostitelji takvu ponudu nisu bili voljni prihvatiti. Rečeno je to u ponedjeljak 14.svibnja na sastanku s predstavnicima 15 mjesnih udruga, a kojeg su načelnik Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Dobriša Zvošec i predsjednik OV-a Željko Šebestjan, dipl.ing.

Sve udruge voljne su dati svoj obol ovoj manifestaciji koja je odavno postala zaštitni znak Kotoribe što pokazuje njihov odaziv sastanku s kojeg su izostali jedino predstavnici NK“Graničar“ i Moto kluba „Rolling fisch“ te KLA“Nada“.

O detaljima dvodnevne manifestacije govorio je općinski načelnik istaknuvši kako će u te dane Kotoriba širom otvoriti vrata svim zainteresiranima koji će se upoznati s njenim tradicijskim vrijednostima-šibom i ribom te mjesnom kulturnom slikom.Bit će to ustvari kolažni program koji će započeti već u subotu 26. svibnja u 13 sati u kuhanju „fiš paprikaša“ i pečenjem ribe u čemu će snage međusobno odmjeriti predstavnici udruga. Kulinarska „fešta“ bit će održana u šumici-parku uz željezničku prugu. Ona ovoga puta neće imati natjecateljski značaj već će za cilj imati prezentirati riblje specijalitete ovoga kraja na način kako to Kotoripčani odavno znaju. U večernjim satima pod obližnjim šatorom bit će održana Rock večer.

Nedjelja će započeti jutarnjim otvaranjem ulice tradicijske ponude domaćih proizvoda u koju su pozvani svi oni koji imaju što ponuditi i prodati, a to su ljudi iz Kotoribe, okolnih mjesta, ostalih dijelova Međimurske županije i onih preko Drave. Ono što je tradicija, kraj velikog šatora bit će organizirano pletenje velike kotoripske košare što će učiniti 5-6 najeminentnijih mjesnih košarača. Ona će kasnije biti zasađena cvijećem i predstavljat će mjesni ukras. Na tom mjestu bit će postavljen veliki umjetni bazen iz kojeg će se moći loviti riba. Sve će to biti začinjeno mirisom ribe u kojem će dominirati specijalitet manifestacije- šaran na rašljama te ribe ovoga podneblja. Pored toga nudit će se i ostala jela koja će odgovarati došljacima.
U popodnevnim satima bit će prezentiran tradicionalni kulturno-zabavni program u kojem će svoje učešće uzeti „Kotoripske mažoretkinje“, KUD-o „Kotoriba“, učenici mjesne OŠ-e te Puhački orkestar općine Donja Dubrava. Po završetku programa uslijediti će zabava uz pratnju glazbe prilagodljive svakom uzrastu. Toga dana gosti Kotoribe moći će razgledati mjesne znamenitosti, mjesnu župnu crkvu i Zavičajnu zbirku.

Tijekom prijepodneva, odnosno popodneva zainteresiranima iz drugih sredina bit će dostupna besplatna vožnja vlakom koji će svoje polazište imati u Varaždinu.

Želimo Kotoribu predstaviti u onom svijetlu kakvo to odavno zaslužuje, a često puta se o tome premalo zna- rekao je na kraju Grgec, a to je ujedno poziv svim namjernicima da dođu u ovaj najistočniji međimurski kutak poznat upravo šibi i ribi i gostoljubivim domaćinima.
Tekst i snimke: M. Grubić


Ljubomir Gregec, općinski načelnik
Učesnici sastanka

_______________________________________________________________________


DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA
Djeca pjevala „klincima“

Klaudija Vidović, profesorica glazbene kulture u Š-e Kotoriba, gostovala je s članovima Malog pjevačkog zbora škole u mjesnom Dječjem vrtiću.- Bila nam je želja da vrtičkoj djeci prenesemo svoj naučeni i široki glazbeni izbor, da se s njima pobliže upoznamo te da moji pjevači preko što većeg broja nastupa steknu sigurnost nastupa-kazala je profesorica.

Nastup u vrtiću naišao je na plodno tlo jer su „klinci“ ostali oduševljeni onim što su čuli od malih zborskih pjevača.
Dogovoreni su susreti koji će od sada biti česti.
Tekst i snimka: M. Grubić


Mali pjevači pred vrtičkom djecom

_______________________________________________________________________


TREĆA HNL-sjever-28.kolo
GRANIČAR-IVANČICA 3:2KOTORIBA-Sportski park. Gledatelja:120. Sudac: Branislav Karlica (Garešnica)
STRIJELCI: 0:1 Pađen (59-11m), 1:1 Hertelendi (60), 2:1 Hertelendi (62-11 m), 2:2 Murić (69), 3:2 V. Kos (86)
GRANIČAR: Tropšek, Radmanić (od 66. Habuš),Fundak,Lončar,Beliga, Latin, Hertelendi (od 86. V. Kos), Čižmešija (od 46.Gorupić), F. Kos, Nađ, Matotek. TRENER: Robert Čižmešija


U zanimljivoj i dramatičnoj utakmici zaslužena pobjeda domaćih koji su znali pokazati kako se bori za boje kluba.
Susret je započeo inicijativom gostiju s nekoliko njihovih poluprigoda. Najizgledniju prigodu je u 15.minuti imao Božak našavši se sam pred Tropšekom, ali je prebacio gredu. Od tada se je igralo ravnopravno i prilično dosadno.
Drugi dio nešto sasvim drugo. U 46.minuti bilježimo lijepu obranu gostujućeg vratara nakon što je Filip Kos loptu uputio u njegov donji desni ugao. U 55.minuti isti je igrač ponovno sam izbio pred vrata gostiju, no ovaj je izvanredno obranio njegov udarac. U 59. minuti Fundak je srušio Bochala, a sudac je opravdano pokazao na najstrožu kaznu koju je Pađen pretvorio u vodstvo gostiju. Domaći izjednačavaju nakon što je Lončar pogodio gredu, a odbijenu loptu Hertelendi je rutinski proveo u gostujuću mrežu. Isti igrač povećava rezultat iz najstrože kazne nakon što je vratar Žuliček srušio Filipa Kosa. Ubrzo dolazi do izjednačenja kada je nakon izvedenog slobodnog udarca i kroz šumu nogu domaće obrane Karlo Murić uspio loptu ugurati u domaću mrežu. U 86. minuti nakon duljeg vremena u igru ulazi Vilim Kos koji iz prvog udarca glavom prema mreži gostiju istu pogađa i donosi domaćima zasluženu pobjedu.
M. Grubić


REZULTATI MLADIH SELEKCIJA NK GRANIČAR-a


U subotu 12.05.2012. odigrane su tri utakmice mlađih selekcija NK Graničar-a iz Kotoribe.

Limači ( U-10 ) odigrali su utakmicu u Prelogu protiv domaće Mladosti i pobijedili rezultatom 2:1. Strijelac oba pogotka za Graničar bio je Dean Volar. Limači su ovom pobjedom osigurali naslov prvaka Međimurja u svojoj kategoriji te im ovim putem čestitamo na velikom uspjehu!

Mlađi pioniri ( U-12 ) odigrali su utakmicu na gostovanju protiv vodećeg Podturna i izgubili sa rezultatom 14:1. Jedini strijelac za Graničar je bio Tin Čmrlec.

Juniori ( U-18 ) su odigrali utakmicu u Kotoribi sa Vidovčanom iz Donjeg Vidovca i remizirali 2:2. Strijelci za Graničar bili su Vinko Ujlaki i Petar Mikulan.

Pioniri ( U-14 ) najavljenu utakmicu na gostovanju s Galebom iz Oporovca nisu odigrali jer je u međuvremenu domaći Galeb utakmicu odgodio.

NAJAVA ZA ČETVRTAK I SLIJEDEĆI VIKEND

U četvrtak 17.05. 2012., subotu 19.05.2012. i nedjelju 20.05.2012. igra se pet utakmica mlađih selekcija Nk Graničara: Limači prvo u četvrtak u Kotoribi dočekuju u zaostaloj utakmici Dinamo iz Palovca u 18:00 h, a zatim u subotu u zadnjem kolu u Kotoribi u 15:00 h dočekuju Slogu iz Čakovca. Ovim putem Vas pozivamo da u subotu u što većem broju dođete podržati i pozdraviti limače Nk Graničara iz Kotoribe nove prvake Međimurja u svojoj kategoriji. Mlađi pioniri u subotu u 10 h dočekuju Mladost iz Palinovca, pioniri u nedjelju u 10 h dočekuju Vidovčan iz Donjeg Vidovca, a juniori u subotu u 17:30 gostuju kod Drave iz Donjeg Mihaljevca.
Seniorski sastav u pretposljednjem kolu III.HNL-sjever gostuje u Pribislavcu, a protivnik mu je tamošnji Polet. Susret započinje u 17,30 sati.

Pripremili:
T. Dežđek i M. Grubić


_______________________________________________________________________


PROSLAVLJEN MAJČIN DAN U DJEČJEM VRTIĆU KOTORIBA
Mame, sretan vam vaš dan !

U subotu 12.svibnja, a u samo predvečerje najljepšeg dana u godini-Majčinog dana, u kotoripskom Dječjem vrtiću bilo je izuzetno svečano.
Mališani starije i mlađe dobne skupine predvođeni svojim odgajateljicama pripremili su impozantan šaroliki program protkan pjesmama, recitacijama i plesom.
Koliko je program bio lijep i sadržajan pokazuje podatak da su djeca za voje nastupe dobili zaslužni pljesak njihovih mama od kojih neke nisu mogle sakriti suze u kutku svojih očiju.
Zabilježio: M. Grubić


Za mame pjesma iz sveg grla-mlađa dobna skupina
Cvijeće za mame
Ples su vodile vrtičke tete


_______________________________________________________________________


OPĆINA KOTORIBA NUDI NEKRETNINE ZAINTERESIRANIM ULAGAČIMA
Prodajom,zakupom ili zajedničkim ulaganjem nekretnina do revitalizacije mjestaKao vlasnik općina Kotoriba danas posjeduje nekoliko nekretnina koje stoje gotovo neiskorištene pa su ih odlučili ponuditi slobodnoj prodaji,zakupu ili zajedničkom ulaganju. Smatraju da bi time doveli revitalizaciji mjesta, a indirektno i povećanju prihoda općinskog proračuna.

Konkretno se radi o tri atraktivne nekretnine, dvije su locirane u mjesnom središtu, a jedna u starom dijelu naselja.

U mjesnom središtu se nalazi poslovna zgrada s tržnicom i pripadajućim zemljištem ukupne površine od oko 4.000 četvornih metara, pa bi se izgradnjom, dogradnjom i uređenjem taj prostor mogao dovesti do polivalentnih i suvremenih poslovnih sadržaja.
Nešto dalje, u Kolodvorskoj 4 u sklopu općinske poslovne zgrade, stoje u prizemlju prazni prostori površine 200 četvornih metara u kojima su svojevremeno bile smještene zdravstvena i zubna ambulanta, a potom pekarnica.
U tzv. Starom dijelu Kotoribe nalazi se zgrada stare osnovnoškolske zgrade koju su učenici napustili u ožujku 2009.godine. To je mirniji dio naselja pa bi buduća namjena zgrade bila primjerenija društveno-socijalnim potrebama. Riječ je o objektu koji s pripadajućim zemljištem ima površinu od oko 1.300 četvornih metara.
Zainteresirani ulagači detaljne informacije mogu dobiti u stručnim službama općine Kotoriba svakim radnim danom od 7-15 sati ili na telefon 040 682-265.

Tekst:Mladen Grubić


_______________________________________________________________________


KAZALIŠNA DRUŽINA „PINKLEC“ ČAKOVEC I DJEČJE KAZALIŠTE „DUBRAVA“ ZAGREBA ZAJEDNO U KOTORIBI
Osnovci oduševljeni predstavom „Matilda“


U kotoripskom Domu kulture u srijedu 9. svibnja gostovali su glumci Kazališne družine „Pinklec“ iz Čakovca i Dječjeg kazališta „Dubrava“ iz Zagreba.

Oni su za učenike ovdašnje škole, od prvog do šestog razreda, izveli predstavu „Matilda“ nastalu prema motivima iz romana
Roalda Dahlasa. Predstava je prvo kazališno uprizorenje u Hrvatskoj. U njoj se priča o izrazito nadarenoj djevojčici čija darovitost u obitelji nije dobro došla. Ispod naooko duhovite površine, krije se priča o zanemarivanju djece, a što su nažalost primjeri u gotovo svakoj našoj životnoj sredini. Djevojčica je imala tu sreću što ju je prigrlila njezina učiteljica koja je na taj način nagradila njezinu darovitost.

Matildu je glumila
Karolina Horvat, a učiteljicu Lada Bonacci.
U punoj dvorani Doma kulture predstava je među osnovcima izazvala salvu oduševljenja.
Tekst i snimke: M. Grubić


Roditelji koji su zanemarivali Matildu
U zagrljaju učiteljice
Oduševljeni osnovci


_______________________________________________________________________VATROGASNA ZAJEDNICA PODRUČJA OPĆINA KOTORIBA-DONJA DUBRAVA-DONJI VIDOVEC-SVETA MARIJA
Treća smotra vatrogasnih vozila


Vatrogasna zajednica donjomeđimurskih općina Kotoribe, Donje Dubrave, Donjeg Vidovca i Svete Marije organizirala je u nedjelju 6.svibnja treću smotru vatrogasnih vozila dobrovoljnih vatrogasnih društava ovog kraja koji pokriva 11.000 stanovnika i o kojem njihovu protupožarnu sigurnost brine preko tristotinjak vatrogasaca različitih kategorija.- Smotra je održana u sklopu Mjeseca zaštite od požara, a cilj joj je bio da mještanima ovog područja prikažemo vozni park s kojim raspolažemo, a koji s godinama postaje za neko vozilo bogatiji-istaknuo predsjednik VZP Andreas Lisjak iz Svete Marije odakle je i krenula kolona od 13 vozila glavnim prometnicama Svete Marije, Donjeg Mihaljevca, Donjeg Vidovca, Donje Dubrave i Kotoribe. Između spomenutih vozila bile su tu navalna vozila, vozila za tehničku intervenciju i kombi vozila.
Dolaskom u svako mjesto vozači su uključivali sirene na vozilima što je iz njihovih domova izmamilo velik broj znatiželjnika koji su se uvjerili u snagu i opremljenost svojih vatrogasaca.

Zabilježio: M. Grubić


Dogovor vatrogasnih čelnika i vozača
Vozila ulicama Donje Dubrave i Kotoribe

_______________________________________________________________________


ŽUPA KOTORIBA
Podijeljen sakramenat Sv. Potvrde


U nedjelju 6. svibnja 2012. na Svetoj misi u 11 sati u župnoj crkvi 7 žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa u podijeljen je sakrament Potvrde. Krizmu je podijelio delegat, mons. Antun Perešić.

Nakon svečane procesije od župnog dvora i pozdrava u crkvi uslijedila je sv. misa uz svečenike iz susjednih župa: vlč. Pavla Markača i vlč. Mirka Pilaja.
Uz veliko mnoštvo vjernika nastavljeno je euharistijsko slavlje podjele sakramenta krizme. Našim Krizmanicima čestitamo i neka nastave živjeti vođeni darovima Duha Svetoga koje su primili.

Firmanici 2012:

Elena Balog, Doroteja Dežđek, Viktorija Fundak, Ana-Marija Kalinić, Karla Lisjak, Anamaria Marđetko, Nataša Matoš, Dora Nađ, Kristina Plačko, Ana Radmanić, Katarina Škoda, Laura Škoda, Helena Zvošec,Vinja Marija Kranjec,
Jasmin Balog, Karlo Bogolomec, Ivan Fundak, Neven Golub, Dominik Gregurec, Patrick Herman, Danijel Kvakan, Toni Latin, Dario Nađ, Matija Sabol, Antonio Svrta, Mateo Škoda, Josip Špoljarić, Hrvoje Tišler, Neven Ujlaki, Sandro Vidović, Karlo Žinić,galerija slika

________________________________________________________________________


DRŽAVNO NATJECANJE ŠKOLSKIH ŠPORTSKIH DRUŠTAVA RH
Košarkaši Kotoribe u jakoj konkurenciji


Poreč je u vremenu od 2. do 4. svibnja bio sjecište državnog natjecanja školskih športskih društava. Nastupilo je ukupno 1150 osnovnoškolaca koji su se natjecali u 11 sportova.

U „loptaškim“ sportovima (košarka,odbojka,rukomet i nogomet) natjecalo se po 6 ekipa - pobjednici 6 regija. Mušku košarku zastupali su učenici OŠ-e Kotoriba.
Igralo se u dvije skupine,dakle po dvije utakmice svaka ekipa.Pobjednici i drugoplasirani iz skupina drugi su se dan ponovno natjecali za 1. i 3. mjesto. Kotoripčani su bili posljednji u svojoj skupini tako da se drugi dan više nisu natjecali.

Sveukupni poredak u košarci je bio slijedeći:
1. Petrinja
2. Kastav
3. Đakovo
4. Zagreb
5. Kotoriba
6. Šibenik

-Konkurencija je bila veoma jaka tako da su dečki bili svjesni toga.Bilo nam je super,jedno maturalno putovanje na sportski način-prokomentirala je nastup svoje momčadi njihova profesorica i voditeljica Danijela Krobot uz koju je bio i trener momčadi Goran Munka.
Zabilježio: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Kotoripski osnovci u Poreču. S njima je trener Goran Munka


________________________________________________________________________


NK Roma iz Kotoribe izbrisan iz natjecanja

Na temelju članka 63. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a NK Roma Kotoriba se briše iz daljnjeg natjecanja jer nije odigrala dvije prvenstvene utakmice tijekom proljetnog dijela. Također prema članku 61. Pravilnika o nogometnim natjecanjima sve njihove odigrane utakmice ostaju registrirane postignutim rezultatima, a sve naredne prema rasporedu do kraja prvenstva registrirat će se 3:0 u korist njihovih protivnika, javlja portal emedjimurje.hr.
alf

________________________________________________________________________


STK KOS KOTORIBA
Braća Škoda pobjednici Obiteljskog turnira


STK Kos Kotoriba i ove je godine organizirao Obiteljski turnir u stolnom tenisu.

Riječ je o jedinstvenom turniru na kojem u paru igraju djeca koja pohađaju školu tenisa sa jednim od svojih roditelja ili braće. Turnir je igran u staroj sportskoj dvorani, a nastupilo je 19 djevojčica i dječaka koje treniraju Stjepan Vidović i Igor Munka.

Nakon razigravanja po skupinama za treće mjesto igrali su Nika i tata Marinko Lukša protiv Lovre i tate Zorana Radmanića.

Obitelj Lukša je bila bolja i osvojila treće mjesto. Finale su izborili David i i njegova sestra Tamara Čukulic te Stjepan i Jakov Škoda.
Braća Škoda na kraju su slavila jer je postali pobjednici turnira.
alf

________________________________________________________________________


UDRUGA "POMOĆ NEIZLJEČIVIMA"
Javna tribina u Kotoribi


Udruga „pomoć neizlječivima“ organizirala je u župnom dvoru u Kotoribi javnu tribinu.Okupilo se tridesetak kotoripčana.
Naime, predsjednicu udruge Renatu Marđetko svi već dobro poznaju i stoga su s puno pažnje i interesa pratili njenu vrlo iskrenu i nadasve neobičnu i zanimljivu životnu priču od ranog djetinjstva, školovanja, volontiranja u indiji i engleskoj, do postdiplomskog studija u velikoj britaniji koji joj je donio titulu prvog magistra palijativne skrbi u republici hrvatskoj.
Sve je to protkano njenom velikom strašću za rad s ljudima koji su na kraju svog životnog puta s terminalno oboljelima i njihovim obiteljima.
Renata je na vrlo zanimljiv način približila svojim sumještaninima osnove palijativne skrbi i nedostatak iste, te bezbrojne teškoće s kojima se susreću ljudi kad im u život uđe neizlječiva bolest. Ona pogađa pacijenta tako i njegove najbliže. Vođeni dobrim namjerama i toplinom srca, jedni drugima možemo puno pomoći u takvim situacijama.
Prisutni su pokazali veliko zanimanje za uključivanje u rad udruge i već je dogovoren termin za radionicu koja će se održati u lipnju.
Posebna zahvala ide mjesnom župniku Marijanu Horvatu koji je bio vrlo ugodan domaćin i ponudio prostore župnog dvora za slijedeće okupljanje.
M.Grubić

________________________________________________________________________


ŠRD SOM KOTORIBA
Darko Orehovec i Marko Horvat pobjednici društvenog natjecanja

Na Međunarodni praznik rada Športsko ribolovno društvo Som iz Kotoribe organiziralo je tradicionalno društveno ribolovno natjecanje koje je održano na vodi Šodergraba, neposredno uz ribički dom.
Sunčano i vruće vrijeme nije spriječilo ribolovce da se prijave na ovo zanimljivo natjecanje. U seniorskoj konkurenciji za naslov najboljeg lovilo je 27 ribiča, dok su u kadetskoj kategoriji nastupila četvorica.
Nakon višesatnog ribolova, pobjednik natjecanja s ulovom od 9165 grama postao je Darko Orehovec. Na drugo mjesto plasirao se Zvonimir Dravec koji je ulovio 6586 grama ribe, dok je treći bio Stjepan Hegediš koji je iz vode izvukao 5635 grama.
Najbolji trojac za nagradu je primio pehare, a Orehovec je u narednih godinu dana i ponosni vlasnik velikog prijelaznog pehara. Četvrto mjesto osvojio je Rajko Lipić, a na peto se plasirao Željko Sabolić.
U kategoriji kadeta pobijedio je Marko Horvat s ulovom od 3080 grama ribe, drugi je bio Petar Sučić (1320 g), treći Pavel Sabolić (1180 g), a na četvrtom mjestu natjecanje je završio Radmanić (975 g).
Za prva tri mjesta u toj kategoriji predsjednik društva Ivica Horvat mladim ribičima podijelio je medalje. I ove je godine u g astronomskoj ponudi za sve mještane bila pečena riba i odličan prvosvibanjski grah.
alfPočetna | Kotoriba | Općinska uprava | Povijest | Gospodarstvo | Kultura | Udruge | Sport | vijesti | Mapa stranice


Vrati na sadržaj | Povratak na glavni izbornik