f

U susret Danima općine

S treće sjednice S treće sjednice

U četvrtak, posljednjeg dana kolovoza, po treći puta su se sastali vijećnici Općine Kotoriba koji su 11 točaka dnevnog reda apsolvirali za 35 minuta, sve odluke i izvješća prihvatili su jednoglasno, gotovo bez ikakvih rasprava.

Između ostaloga, izdvajamo točke koje su se odnosile na predstojeće Dane općine. Rečeno je kako će se aktivnosti tijekom rujna održavati svaki vikend, a započet će već ove nedjelje organizacijom treće utrke Kotoripska petnajstica koja je na rasporedu kod ribičkog Doma SRD Som u organizaciji TK Kotoripski begači. Iduće subote 9. rujna Povodom Dana općine i obljetnice predaje karaule, pod pokroviteljstvom Općine Kotoriba, a u organizaciji MNK KLUB 75 održat će se u 13 sati natjecanje  Med udrugama u streljaštvu, graničaru, odbojci na pijesku i seoskim igrama na igralištu kod starog vrtića.

Središnji trodnevni događaji Dana općine počet će u petak 15. rujna u 18 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća uz dodjelu općinskih priznanja. Sjednica će biti u Domu kulture, a navečer u 22 sata slijedi  pod velikim šatorom Rock večer uz nastup grupe Pastiri. Dan kasnije u 14 sati slijedi druženje mjesnih udruga u pripremi tradicionalnih jela, a u tom sklopu bit će održan i Festival vanjkofci uz nastup glazbene grupe Pisofkejk. Istoga dana u 16 sati u holu OŠ Jože Horvata na rasporedu je otvaranje izložbe slika na temu Kotoriba nekad i danas, autora Vladimira Vugrinčića iz Kotoribe. Koncert grupe Opća opasnost počet će u 21 sat. U nedjelju u 11 sati, kada se u Kotoribi slavi katolička svetkovina Jesenskog križeva i kada je mjesno proštenje, je svečana koncelebrirana sveta misa. U 14.30 je mimohod učesnika kulturnog programa koji će biti u 15 sati ispod velikog šatora kod nove škole. U 18 sati slijedi nastup Slavonskih lola, a nedjeljna svečanost završava u 22 sata velikim vatrometom.

Rujanske svečanosti završavaju u petak 29. rujna kada će u Domu kulture u 19 sati biti održana promocija knjige Kotoripski protokoli.

Na istoj sjednici vijećnici su potvrdili Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Kotoriba za 2017. godinu. Općinsku Zahvalnicu će primiti Franjo Dolenec za postignuti uspjeh u natjecanju za najspremnijeg pripadnika oružanih snaga RH Prvi za Hrvatsku 2017. Medalja Općine će biti dodijeljena prof. dr.sc. Alojzu Jembrihu za angažman kod pripreme za tisak i predstavljanje Kotoripskih protokola. Plaketu Općine primit će Župnim pjevački zbor Župe Kotoribe za 50 godina djelovanja.

Tekst i snimke: M. Grubić