f

Fotogalerije

MAŽORETKINJE KOTORIBE / Zapažen nastup u Donjem Kraljevcu

Mažoretkinje Kotoribe sudjelovale su u nedjelju 10.09.2017. u Donjem Kraljevcu na Godišnjoj priredbi mažoretkinja i twirlingaša Općine Donji Kraljevec.

Na priredbi su osim domaćina sudjelovale i mažoretkinje iz Ludbrega, Goričana, Preloga, Kotoribe i Varaždina.

One su se predstavile u defileu kroz mjesto praćene Puhačkim orkestrom Donji Kraljevec, a zatim su u dvorani pokazale svoje umijeće plesa i baratanja štapom.

Kotoripske mažoretkinje su i ovoga puta pokazale kako se s pravom smatraju jednim od vodećih mažoret-sastava Međimurske županije.

Tekst: M. Grubić / Fotografije: D. Habuš

Županjski rokeri Opća Opasnost zapalili Kotoribu!

Tisuću ljudi iz svih krajeva Međimurja i susjednih županija sjatilo se u Kotoribu kako bi čuli i vidjeli jednu jedinu - Opću Opasnost!

Dolaskom na binu, dobro raspoloženi Pero Galić i ekipa publiku su digli na noge i raspjevali ih do kraja večeri sa svojim žestokim riffovima i visokim vokalnim dionicama.

Uz ostale pjesme, 'žagali' su i svoje dobro poznate hitove kao što su Jednom kad noć, Treba mi nešto jače od sna , Pobjego sam, Opća opasnost, Preživio sam, Srce zna i mnoge druge.

Spektakularan nastup trajao je gotovo dva sata.

Kako smo uspjeli doznati, dečki su oduševljeni Međimurkama i Međimurcima, stoga se nadamo da ćemo opet vidjeti županjske rokere, ako ne u Kotoribi onda negdje drugdje u našem Međimurju.

Tekst i foto: A. Fuš

DANI KOTORIBE / U znaku kulinarstva

Čak dvadesetak kotoripskih udruga se je u subotu sa svojim reprezentativnim kuharima uključilo u kulinarsku manifestaciju priprema starinskih jela, ona koja su jeli naši stari, ona koja su i danas rado viđena na našim trpezama.

Obilazeći kuharska mjesta uvjerili smo se koliko su kuharski znalci uložili umijeća i napora, samo da njihovo jelo uspije, da ima što više degustatora. A jela su doista bila različita, a pitajući ih za recepte mahom smo ostali prikraćeni odgovora. Tako su na primjer kuhari SRD Som su spravljali grah i zelje s prilogom od bunceka, Podružnica umirovljenika je spremala ukusni grah s ričetom, gambaloce s kosanom maščom pripremale su članice Društva Naša djeca, lovci su prema običaju na trpezi imali kotlovinu od divljači. KUD i Limena glazba zajedno su bili izdašni pa su nudili tek pečene čvarke, gulaš i fileke…..i tako redom sve jedna finota od druge.

Posebno su se iskazale članice Društva žena izložbom vanjkovci koje je pripremilo čak 36 njihovih članica pa su se oni nalazili kao desert gotovo kod svake udruge, a bilo je onih koji su ih ponijeli svojim kućama. Sve u svemu bilo je to kolažno kulinarsko popodne koje vodio Alen Fuš na način na su predstavnici kulinarskih ekipa javno govorili o svojim ponudama, dok je predsjednik OV Stanko Vugrinčić svakoj kulinarskoj ekipi u ime Općine predao majice s kotoripskim grbom, pregče i kape šilterice. Najbrojnije degustatore su imali članovi Podružnice umirovljenika kojima su u goste došli njihovi prijatelji iz donjokraljevske Podružnice.

Tekst: M. Grubić / Foto: A. Fuš

ŽUPA KOTORIBA / Nastup Dječjeg zbora "Križići" Kotoriba

Dječji zbor "Križići" iz župe Sedam Žalosti BDM i Svetog Križa iz Kotoribe (voditeljica Klaudija Vidović) su u novoj školskoj godini prvi put pjeval na sv. misi i uveličali naše Križevo.

Križići redovito sudjeluju i pjevaju na misnom slavlju te sudjeluju na Zlatnoj harfi.

Župni zbor Kotoribe slavi 50 godina svojega djelovanja te 07.10.2017. u župu Kotoriba dolazi i naš biskup Josip Mrzljak.

Fotografija: I.K. 

 

 

Pretplatite se na ovaj RSS feed
facebook   youtube