f

Fotogalerije

13. MAŽORET SHOW / Mažoretkinjeiz svih krajeva Međimurja i Virovitice oduševile brojnu publiku

Trinaestu godinu zaredom Mažoretkinje Kotoribe bile su organizator Mažoret showa koji je u nedjelju, 20. svibnja održan u školskoj sportskoj dvorani u Kotoribi. Sve je započelo zajedničkim defileom svih timova uz pratnju Limene glazbe Kotoribe što je showu dalo poseban ugođaj. 

Pozdravne riječi dobrodošlice svim mažoretkinjama, njihovim trenericama te brojnoj publici u dvorani uputili su predsjednica Mažoretkinja Kotoribe Tatjana Hunjadi Toplek i načelnik Ljubomir Grgec koji je gostima poželio ugodan boravak u mjestu. Zahvalio je 'svojim curama' što su promotori Kotoribe na brojnim manifestacijama i što su već 13 godina okupljaju mažoret timove u Kotoribi. Svu ljepootu mažoret plesa i pokreta, u prekrasnim uniformama, pokazali su, uz domaćine, mažoret timovi iz Nedelišća, Donjeg Kraljevca, Selnice, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Virovitice i Preloga.

Publika koja je bila navijački raspoložena nije štedjela na pljesku, sat i pol vremena uživala je u dobro uvježbanim zanimljivim koregrafijama, osmijehu koje su širile mažoretkinje i odličnim baratanjem štapovima i pomponima. U sklopu showa domaćim mažoretkinjama uručene su pohvalnice koje su dobile: za 5 godina plesanja pohvalnicu i buket cvijeća dobila je Kristina Sučić, dok su iste za 10 godina primile Erika Hunjadi, Ana Koprek i Ida Matjanec.

Priredba je završila riječima zahvale predsjednice Mažoretkinja Kotoribe i podjelom licitarskih srca voditeljicama timova.

Alen Fuš

 

SKUPŠTINA KK KOTORIBA / Zadovoljni rezultatima, ogorčeni ignoriranjem međimurskog Saveza

- Djelovanje Košarkaškog kluba Kotoriba sastoji se od dva pravca. Jedan je sportski dio, a drugi kulturna događanja u Kotoribi - rekao je predsjednik Branislav Fuš na godišnjoj skupštini kluba koja je održana 19. svibnja.

Istaknuo je sudjelovanje u svim općinskim manifestacijama, ali i zadovoljstvo postignutim rezultatima seniora i mlađih kadeta. Posebno su u klubu ponosni na streetball turnir Memorijal Bojan Zvošec koji je postao njihova tradicija i zaštitni znak. Nabavljene su nove trenirke jer se godinama nije materijalno ulagalo u klub.

- Sve ove ciljeve odradili smo zajednički s kolegama iz KK Dubravčan gdje smo postigli vrlo dobru zajedničku suradnju koju namjeravamo i dalje u jesenskom dijelu natjecanja obnoviti - rekao je Fuš.

U planu je i ove godine organizacija Škole košarke za učenike nižih razreda, a aktivno će pomagati i školskoj ekipi u pripremi i vođenju utakmica. O sportskim rezultatima govorili su treneri ekipa.

Roberto Ujlaki, trener seniorske ekipe KK Kotoriba, iskazao je zadovoljstvo osvajanjem drugog mjesta nakon regularnog dijela prvenstva u Četvrtoj hrvatskoj košarkaškoj ligi.

S druge strane nezadovoljan je odnosom Košorakšakog saveza Međimurske županije prema klubu.

- Vodstvo Saveza oglušilo se na molbe klubova da se završni tutnir odigra u terminu kad je svima odgovaralo, tako da naša ekipa nije mogla sudjelovati na njemu te smo na kraju službeno četvrti.

Koji je bio cilj vodstva Saveza to nam samo oni mogu objasniti i nadam se da će se ubuduće voditi briga o željama sudionika. Pozvali smo ih na skupštinu, no kao što vidite nitko se nije odazvao - rekao je Ujlaki. Najbolji igrač ekipe bio je Darko Varga koji je za svoju Kotoribu postigao 414 koševa.

Trener KK Dubravčana Kristijan Krušelj rekao je kako su zazeli 10. mjesto, a najefikasniji igrač bio je Krešo Klipić s 301-im košem. I jedan i drugi spomenuli su nedostatak igračkog kadra na čemu je potrebno što prije proraditi.

Mlađi kadeti pod trenerskom palicom Gorana Munke u ligi Čakovec - Varaždin osvojili su 2. mjesto i plasirali se na završnicu regije gdje su na kraju zauzeli odlično 5. mjesto u konkurenciji ekipa iz većih sredina. Tu je nabolji igrač bio Ivan Fuš koji je ubacio čak 538 koševa.

A.Fuš

STOLNI TENIS: Dva pokala ekipama Kos-Kotoribe u Međimurskim ligama

U subotu je završnom svečanošću u Šenkovcu i podjelom pokala Međimurskih novina prvo, drugo i treće plasiranim ekipama zaključena sezona u Međimurskim ligama. Među šezdeset sedam ekipa iz naše županije su se natjecale i četiri iz Stolnoteniskoga kluba Kos-Kotoriba, a dvije od njih se mogu pohvaliti i da su se penjale na pobjedničko postolje. Tako je pokal iz ruku predsjednika Međimurskoga stolnoteniskog saveza Dražena Korenta i glavnoga urednika Međimurskih novina Deana Zrne za drugo mjesto u 5. Međimurskoj ligi primio kapetan 5. klupskoga sastava i njegov najbolji igrač Stanislav Sović, a za treće mjesto treće ekipe u 2. ligi predsjednik kluba Ivan Špicar. Za Kos-Kotoribu 5, koja je u 5. ligi osvojila 27 bodova i plasirala se iza prvo plasiranoga Goričana 3, uz Sovića, s 47 pobjeda i 3 poraza drugoga na ranglisti igrača, su nastupali Dragan Rajher, Ivan Špicar i Nika Lukša, a njeni članovi, ali bez zabilježenoga nastupa, su bili još Marinko Lukša i Vilenka Vojvoda. Boje, iza Nedelišća 1 i Male Subotice 1, s 21 bodom treće plasirane Kos-Kotoribe 3 u 2. ligi branili pak su Vinko Legin, Ivica Jakupak, Željko Dolenec, Anđelko i Dražen Radmanić, a njen najbolji igrač je bio Legin s upisanih 38 pobjeda i 13 poraza, osmi na rang listi uspješnosti pojedinaca. Velikih problema u ovoj sezoni je imala druga ekipa, koja se gotovo u sastavu iz 1. Hrvatske lige istok, natjecala u 1. Međimurskoj ligi. Sa samo 3 pobjede, 3 neriješena rezultata i 12 poraza tek u finišu je uspjela za 2 boda pobjeći deveto plasiranom Mihovljanu 2 i ostati u ligi. Daleko najbolji njen igrač s 29 pobjeda i 23 poraza je bio Stjepan Vidović, inače sedamnaesti na listi pojedinaca, iza kojega su učinkom daleko zaostali njegovi neiskusni suigrači David Čukulic, Filip Radmanić i Igor Munka. Najviše igrača i igračica u sezoni je prošlo kroz Kos-Kotoribu 6, koja se natjecala u 6. ligi i tek s osvojenim jednim bodom s desetoga mjesta ispala u 7. ligu. No, to nije tragedija, jer su puleni trenera Stjepana Vidovića, svi kadetskoga i mlađe kadetskoga uzrasta, protiv iskusnijih protivnika ispunili glavni zadatak, a to je stjecanje što više  iskustva. Najbolji od njih, s 22 pobjede i 27 poraza je bio najstariji među njima Pavlo Dornik, a još su igrali Dino Sović, Marko Knez, Dorian Pišpek, Lana Horvat, Nela Kovačić, Nina Friščić i Patrick Štefić.

Potkraj sezone po tradiciji su odigrani turniri TOP-12 za svaku od liga. Naš klub je organizirao turnir za 2. ligi na kojemu je od članova treće ekipe igrao Vinko Legin i plasirao se na peto mjesto, a peto mjesto je na turniru za 5. ligu u Putjanama osvojio i Dragan Rajher.

Franjo Flac /  Foto: Darko Trojko 

OŠ JOŽE HORVATA KOTORIBA / Dan škole posvetili majkama i bakama

U petak, 11. svibnja, već na samom ulazu u predvorje OŠ Jože Horvata Kotoriba dalo se je naslutiti da će se tog predvečerja događati nešto posebno, veliko. Učiteljice i učenici s jedne, a članice Društva Naša djeca Kotoriba s druge strane, dočekivali su namjernike dijeleći im pisani program priredbi, a Društvo Naša djeca je svakoj ženi darovalo cvijeće od papira rad njihovih marnih ruku na netom završenim radionicama koje su bile podređene izradi tih najljepših simbola, a bile su tu i prigodne čestitke. Bila je to njihova čestitka ženama, majkama uz Majčin dan. I upravo su one bile najbrojnije na tribinama sportske dvorane na čijem se parketu odvijao velebni kolažni program u koji su sebe ugradili učenici i učitelji škole. U tome su u cijelosti uspjeli, nadmašili su sebe. A kako i ne bi kada je on bio posvećen srcima majki i baka u čijim se dubinama srca krije nešto najljepše-ljubav prema djetetu.

- Upravo smo zbog toga odlučili da naš Dan slavimo uz Dan majki, i činimo to već treću godinu, kako bi tim najdražim bićima na svijetu otvorili i poklonili svoja srca - istaknula je u uvodu Snježana Matoš, prof., ravnateljica OŠ. U tome su u cijelosti uspjeli, čak više od toga, a o čemu najslikovitije govore riječi gosta priredbe Siniše Cmrka, negdašnjeg TV voditelja najpoznatije dječje zabavne emisije 'Turbo Limach Show', kojeg se ove generacija ne sjećaju. Rekao kako je Lijepu Našu i dječje priredbe prošao uzduž i poprijeko, ali nešto takvoga što se je dogodilo toga predvečerja rijetko se i sjeća. Kotoribi, odnosno ovim školarcima, je posvetio jednu pjesmu koja je toplo prihvaćena, a za kraj poručio: - Neka vam Kotoriba plješće za pokazano, a plješćite djeco i vi Kotoribi za ovako lijepo školsko zdanje.
Priredbu su svojim nastupom zaokružili članovi malog i velikog pjevačkog zbora, recitatori, svirači, plesači ritmike, glumci, folkloraši, a iza čijih uspješnih nastupa stoje njihovi učitelji-voditelji: Klaudija Vidović, Željka Matulin, Sanela Beti, Danijela Sabol, Draženka Golub, Adela Horvat,Nikolina Fuš Zvošec, Robert Katanec i Nenad Podgorelec.
Bila je to prigoda da ravnateljica OŠ obznani imena dvadeset učenika i mentora koji su svoja znanja i umijeća pronijeli na natjecanjima diljem županije, a neki će ovih dana i izvan njenih granica. Bila su to područja hrvatskog i njemačkog jezika, LIDRANA, informatike, pjesme, sporta, Građanskog odgoja. Učenici su bili sudionici natječaja Dječjeg duhovnog stvaralaštva, foto-natječaja, natječaja Ogranka Matice Hrvatske Čakovec, natjecanja iz Crvenog križa. Mali kustosi, natječaja Udruge inovatora. Svi su oni primili prigodne nagrade, a obznanjena su imena najuspješnijih učenika i njihovih voditelja. Od učenika su to: Nika Buljan, Emanuel Hederić, Marko Fundak, Pavlo Dornik, Melisa Emberuš, Lana Horvat, Karlo Solmun, Luka Karloci, Dorian Strbad, Vinko Fundak, Đulijano Horvat, Emili Sabol, Lovro Erdelji i Doroteja Tilošanec, a kod učitelja: Kaludija Vidoveć, Karmen Meglić, Karmen Somi, Nikolina Fuš Zvošec, Danijela Krobot, Romina Volar.
Spomenuti su svi oni koji su priredili izložbu u školskom predvorju: Draženka Golub, Snježana Filipašić, Danijela Krobot, Danijela Sabol i Karmen Somi kao i Damir Markač,dugogodišnji suradnik na ozvučenju dvorane. Barbara Salaj Zlatar, Ivana Jakopović i Lidija Gašparić bile su te koje su uredile izložbu, a Adela Horvat pozornicu u dvorani.
Općinu Kotoriba na tom je događaju zastupala Karolina Bajkovec Horvat, pročelnica JUO Općine, a posebno su pozdravljeni i članovi Školskog odbora.
Što reći za kraj? Pridružit ćemo se riječima Siniša Cmrka, vidjeli smo program najljepši od svih, bez posebnih voditelju, a izvođači su bez njih izmjenjivali do savršenstva…

Tekst i snimke: Mladen Grubić

STOLNI TENIS: Devet medalja mladih Kotoripčana na 2. turniru MSTS-a

Devet medalja, od čega 2 zlatne, 3 srebrne i 4 brončane su osvojili mladi igrači i igračice Kos-Kotoribe na 2. turniru Međimurskoga stolnoteniskog saveza za kadetske kategorije odigranom u subotu u Čakovcu. Naročito je uspješna bila Nela Kovačić, koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja i drugo među najmlađim kadetkinjama. U finalima u obje ove kategorije igrala je protiv iste protivnice, Franke Mesarić iz STK Putjana, od koje je među najmlađim kadetkinjama izgubila rezultatom 3:2, ali joj je u kategoriji mlađih kadetkinja uspješno uzvratila pobjedom od 3:1. Uz nju zlatnom medaljom se okitila Hana Sović u kategoriji limačica,  u kojoj je Regina Dornik osvojila broncu. Srebrne medalje su još osvojili Mihael Hederić među limačima i Dorian Pišpek u kategoriji najmlađih kadeta, a brončane, osim Regine, još i Franko Gregurec među limačima, Marko Knez u kategoriji najmlađih kadeta i Dino Sović mlađih kadeta. Kvalifikacijske skupine su prošli još Nina Friščić i Nina Horvat u kategoriji najmlađih kadetkinja te Marko Knez i Dorian Pišpek među mlađim kadetima, ali su svi ispali u četvrtfinalima. Skupine nisu prošli Petar Lukša, koji je bio treći među najmlađim kadetima i mlađim kadetima i Dino Sović, treći među kadetima te Franjo Hodak, koji je bio četvrti u svojoj skupini mlađih kadeta.  

Ovoliko medalja je lijep uspjeh kotoripske stolnoteniske mladeži, njihovoga trenera Stjepana Pište Vidovića i cijeloga kluba pa im treba iskreno čestitati. Više od njih, 10 medalja, su osvojili samo igrači i igračice iz Mihovljana, ali čak 7 u kadetskim kategorijama, dok s po 5 osvojenih odličja daleko zaostaju mladi iz GSTK Preloga i Putjana, što pokazuje da naš klub ima zavidnu širinu i kvalitetu, koja ga svrstava u sam vrh međimurskoga stolnog tenisa. Zaključimo da perspektiva nije upitna, samo je ove igrače i igračice potrebno zadržati i uvijek dopunjavati novima…

  Franjo Flac

 

 

Pretplatite se na ovaj RSS feed

Videogalerija

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi
Videogalerija

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

1260
Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi
Videogalerija

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

1260
Dječji Kotoripski Fašenk
Videogalerija

Dječji Kotoripski Fašenk

Dječji Kotoripski Fašenk

1173
VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Limene glazbe Općine Kotoriba
Videogalerija

VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Li…

6. siječnja 2018. godine, tradicionalni, već treći po re…

232
VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu
Videogalerija

VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu

Uz svirku Meta benda te besplatno kuhano vino i čaj, Kotorip…

1210
Video s Dana Kotoribe 2017
Videogalerija

Video s Dana Kotoribe 2017

U nastavku pogledajte video s nedavnih događanja povodom Dan…

1672
Općina Kotoriba 2017
Videogalerija

Općina Kotoriba 2017

U nastavku pogledajte film Općine Kotoriba za 2017. godinu.

814