f

Vijesti iz Općine

PREVENTIVNA AKCIJA / Mobilni preventivni centar policije u Kotoribi

Policijski službenici Policijske postaje Prelog korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije u subotu, 10. studenog na prostoru kod nove tržnice u Kotoribi proveli su preventivne aktivnosti u okviru akcije 'Zajedno do veće sigurnosti'.
Policijski službenici u Kotoribi su boravili od 8:30 do 10 sati, a u ugodnom razgovoru s građanima dijelili su im i letke te prezentirali mjere zaštite koje građani mogu samostalno poduzeti kako bi se zaštitili od najčešćih oblika kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
Osim brojnih prolaznika, posjetio ih je i zamjenik načelnika Općine Kotoriba, Roberto Ujlaki.

SURADNJA OŠ JOŽE HORVATA KOTORIBA I RIBIČA SOMA / Mala škola ribolova

Koristeći posljednje toplije dane učiteljice prvih razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba, Draženka Golub i Adela Horvat, izvele su svoje učenike na obalu mjesne Šuder grabe kod ribičkog doma ŠRD Som Kotoriba. Tamo su ih dočekali čelnici društva Dražen Kos i Vanja Radmanić kako bi slijedom tradicije mališanima održali Malu školu ribolova.

- To je tradicionalna suradnja nas učiteljica, odnosno naših učenika s mjesnim ribičima s ciljem popularizacije sportskog ribolova, ali i brige o okolišu ovdašnje vode stajačice- rekle su učiteljice i izrazile radost što se ipak neki od njihovih učenika kasnije uključuju u rad SRD.

Na kraju „ribičke nastave“ domaćini su u svojim prostorijama goste počastili pizzom i sokovima.

- Ovo ćemo ponoviti i dogodine! - poručili su.

Tekst i snimke: M. Grubić

NOVI PROSTORI / Ordinacije dentalne medicine Helge Golubić i Andree Belić na novoj lokaciji u centru Kotoribe

Nakon tri godine pružanja primarne dentalne zaštite na adresi Kralja Petra Krešimira u Kotoribi, Ordinacija dentalne medicine Helga Golubić dr. med. dent. i Andrea Belić dr. med. dent. preselile su na novu adresu i u nove prostore. Ordinacije sada imaju zasebne prostore, a u sklopu skupne prakse pružaju usluge u dvije smjene.

Ordinacija dentalne medicine Helge Golubić radi parnim datumima popodne, neparnim ujutro, a Ordinacija dentalne medicine Andrea Belić parne datume ujutro, a neparne popodne. Radne subote su za dr. Golubić prva, a za dr. Belić prva i posljednja u mjesecu. Brojevi telefona su nepromijenjeni (040 682 255 i 097 7906882). Pacijenti se naručuju, a nenaručena se primaju hitna stanja.

Uz dr. Golubić usluge pruža i Ivana Najman dr. med. dent. Ordinacije su opremljene po standardima Europske unije, a ordinacija dr. Helge Golubić je jedna od pet u Međimurju dodatno opremljenih opremom iz programa europskih fondova. Ordinacija dr. Helge Golubić je ugovorna suradna ustanova za osposobljavanje mladih doktora dentalne medicine Stomatološkog fakulteta.Tim je putem i dr. Ivana Najman ostala raditi, nakon završenog školovanja, u Kotoribi. Veliku potporu u radu ordinacije daju asistentice Irena Kovač i Irena Matulic, a za logistiku i 'završni sjaj' tu je i spremačica, Ivanka Baumhak.

Obje ordinacije imaju ugovor s HZZO-om i trenutno primaju nove pacijente. Pružaju se sve usluge obuhvaćene 'košaricom' HZZO-a, ali i vanstandardne usluge poput bijeljenja i pjeskarenja zubi, izrada krunica i mostova iz keramike i cirkona, implantološke usluge... Također se pružaju usluge pacijentima osiguranicima država Europske unije, imateljima europske kartice.

Kroz preventivne programe ordinacije posebno brinu o trudnicama, sportašima i djeci za koju imaju posebno posvećen dan u godini u sklopu mjeseca oralnog zdravlja, nazvan: “Dan plavih zubi”, gdje se djeci predškolske i školske dobi kroz interaktivnu radionicu daje mnoštvo korisnih informacija.Uglavnom, bili mladi ili stari, s problemima ili samo trebate savjet, obratite se s povjerenjem na adresi: Kotoriba, Kralja Tomislava 123A (pokraj vatrogasnog doma).

A.Fuš

Pratite ovaj RSS feed

Videogalerija

Općina Kotoriba 2018
Videogalerija

Općina Kotoriba 2018

U nastavku pogledajte film Općine Kotoriba za 2018. godinu.

385
Općina Kotoriba 2018
Videogalerija

Općina Kotoriba 2018

U nastavku pogledajte film Općine Kotoriba za 2018. godinu.

385
Dani šibe i ribe 2018.
Videogalerija

Dani šibe i ribe 2018.

Dani šibe i ribe 2018.

357
Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi
Videogalerija

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

1587
Dječji Kotoripski Fašenk
Videogalerija

Dječji Kotoripski Fašenk

Dječji Kotoripski Fašenk

2952
VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Limene glazbe Općine Kotoriba
Videogalerija

VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Li…

6. siječnja 2018. godine, tradicionalni, već treći po re…

563
VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu
Videogalerija

VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu

Uz svirku Meta benda te besplatno kuhano vino i čaj, Kotorip…

3066