Srijeda, 04 Travanj 2018 14:22

KOTORIBA / Stara škola postala općinsko vlasništvo - što će biti s njom?

Na petoj sjednici Skupštine Međimurske županije koja je održana 29. ožujka 2018. godine (četvrtak) na dnevnom redu našao se Prijedlog zaključka o prihvaćanju ugovora o prijenosu vlasništva nekretnine (stare škole) na Općinu Kotoriba.

Župan Matija Posavec Skupštini je na raspravu i usvajanje uputio prijedlog kojim se zgrada stare škole u Kotoribi prenosi u vlasništvo općine Kotoriba s ciljem njene adaptacije i stavljanja u društvenu funkciju, a što su vijećnici prihvatili.

Radi se o nekretnini površine od sveukupno 3395 m2 - objekt i dvorište stare škole u Kotoribi koja je nakon izgradnje nove školske zgrade i školske sportske dvorane i preseljenja djelatnosti Osnovne škole u novu školsku zgradu postala ruševna.

Stara školska zgrada u Kotoribi izgrađena je 1860. godine. Nažalost, ta građevina od 2009. godine svakim danom sve više propada. Te je godine Kotoriba dobila novu školu, a stara je ostavljena na milost i nemilost.

Propada iz razloga jer zub vremena na njoj čini svoje, a da bi do kraja doživjela svoj krah kroz taj su se period pobrinuli nesavjesni mještani koji su iz nje iznijeli sve što se unovčiti dade, a bilo je onih koji su ovamo dolazili zadovoljavati svoje potrebe za alkoholom, drogom i drugim niskim strastima.

Sve se to dogodilo jer zgrada koja je vlasništvo Međimurske županije više nikome nije zanimljiva i prestala se voditi briga o njoj. Čelnici Općine Kotoribe imali su ideje i prijedloge u što prenamijeniti školsku zgradu. Prvotno je prema županiji poslana ideja o osnivanju srednje škole, međutim taj prijedlog nije realiziran. Bilo je riječi i o mogućem hostelu i staračkom domu.

Kakvi su planovi sada? - upitali smo načelnika Ljubomira Grgeca.

- Drago nam je što je zgrada škole postala vlasništvo Općine i sada možemo poduzeti konkretne korake. Idemo u izmjenu Prostornog plana, napravit će se procjena koliko će koštati sanacija barem da zgradu vratimo u stanje u kakvom je bila, a onda ćemo otvoriti i javnu raspravu i vidjeti što dalje. Odluku će donositi Općinsko vijeće.

Pozivam i građane da se uključe u javnu raspravu te da predlože u što bi se zgrada mogla prenamijeniti - rekao nam je Grgec.

A.Fuš / Foto: Marko Habuš

 

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica