Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 08:44

DANI ŠIBE I RIBE-KOTORIBA 2018. / Sjetili se onih koji su manifestaciju pokrenuli

U nedjelju, 27. svibnja, drugog dana 15. Dana šibe i ribe u Kotoribi u rano popodne se je okupljenom mnoštvu podno velikog šatora obratio općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec. Rekao je kako ima čast i zadovoljstvo u 'njegovoj' sredini pozdraviti saborske(u) zastupnike, župana i zamjenika župana MŽ kao i visoke dužnosnike Skupštine MŽ te one iz međimurskih općina i gradova . Grgec se rekao kako je ovo 15. izdanje manifestacije trenutak da se sjetimo svih onih koji su položili kamen temeljac manifestacije koja postala kotoripski brend. Zahvalio se i onima koji su u ta dva došli u njihovu sredinu, ali i onima koji su uz tu manifestaciju dolazili u Kotoribu. Pogotovo je riječi zahvale uputio onima koji su u Kotoribu došli s 'cugom', prugom koja je kao što su šiba i riba 'život značili' te je izrazio nadu kako će odgovorni u HŽ ipak jedno shvatiti važnost ove pruge. Svima njima je dobrodošlicu već na mjesnom kolodvoru priredila Limena glazba općine Kotoriba.- Hvala što ste došli s 'cugom' i zadržali sjećanje na njeno postojanje !-istaknuo je načelnik. Bilo je to prije bogatog kulturnog programa koji se tradicionalno održava podno šatora dok se je istovremeno vanjski prostori bili obogaćeni sadržajima vezani uz tradiciju pletenja proizvoda od šibe i tradicionalnim lovom murske ribe, a bili su tu izloženi proizvodi OPG-ova, rukotvorine međimurskih umjetnika, radovi učenika Učeničke zadruge Mura OŠ Jože Horvata Kotoriba. Dodatno je sve bilo obogaćeno zabavnim parkom za djecu, a tradicionalno su u Kotoribu došli članovi Oldtimer Kluba Međimurje Čakovec.
Spomenut ćemo program kojeg je vodio Alen Fuš, pripremili su ga učenici OŠ Jože Horvata Kotoriba, Limene glazbe općine Kotoriba, njihovi gosti iz Puhačkog orkestra DVD Križ i Kotoripske mažoretkinje. Svi su oni nagrađeni toplim pljeskom velikog broja okupljenih. Sve je to bilo popraćeno svirkom glazbenog sastava Enigme.

Za kraj ćemo ostaviti ribu. Nismo pitali koliko je prodano specijaliteta- šarana s rašlji za koje se stajalo u redu, a i rašlje su u nekoliko navrata ostale prazne, ali znamo da su prvoga dana kotoripske udruge ispekle i podijelile 2000 porcija ribe spravljenih na različite načine .
Posljednji dio manifestacije svojim su nastupom 'začinili' tamburaši popularnih Gazda.
Podvučemo li crtu ispod ovogodišnje manifestacije možemo slobodno reći da je po posjećenosti bila najuspješnija sa svim 'potučenim' rekordima, a načelnik Grgec je dodao kako se već kuju planovi za onu novu 2019. godine.

Tekst: Mladen Grubić /  Foto: M. Grubić, M. Habuš

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica