Nedjelja, 16 Rujan 2018 09:39

SVEČANA SJEDNICA OV UZ DANE KOTORIBE / Općina prepuna pozitivne energije i dostignuća zahvaljujući svojim građanima

Povodom 25. rođendana svečana sjednica je bila posebna. Uveličali su je, kako nikada do sada, brojni uglednici, među kojima je bila izaslanica predsjednika Vlade RH saborska zastupnica Sunčana Glavak, bio je tu i ministar gospodarstva u Vadi RH Darko Horvat. Političke poruke s govornice…Najzaslužnijima općinske nagrade.

Kotoriba tradicionalno svoje dane obilježava uz vjerski blagdan Uzvišenja sv. Križa ili kako ga u Kotoribi nazivaju Jesensko križevo pa su tako sve aktivnosti u  Općini tijekom mjeseca posvećenu tim danima. Najuzvišeniji trenutak dogodio se je jučer, petak 14. rujna, navečer kada je u prepunoj dvorani Doma kulture održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Bila je to prigoda da se na njoj nađu vijećnici, gospodarstvenici, predstavnici općinskih udruga i stranaka, a tu su bili brojni gosti i uzvanici, a kako se ove godine obilježava 25 godina osnutka i rada Općine posebno su pozdravljani oni koji su u minulom periodu, od vijećnika do načelnika, ugradili svoj trud i vrijeme za ljepše i bolje kotoripsko sutra. Alen Fuš, voditelj sjednice, s posebnim zadovoljstvom ovdje je od gostiju i uzvanika posebno pozdravio: Sunčanu Glavak, izaslanicu predsjednika Vlade RH i saborsku zastupnicu, ministra gospodarstva Darka Horvata, predsjednika Skupštine MŽ Mladena Novaka, zamjenika župana MŽ Josipa Grivca, Vladimira Ivkovića, počasnog građanina Kotoribe. Kao nikada do sada skupu su se odazvali brojni predstavnici međimurskih općina.

U sjednicu su nas intoniranjem državne himne uveli članovi Limene glazbe Kotoriba, a riječi dobrodošlice okupljenima je uputio predsjednik OV Kotoribe Stanko Vugrinčić, koji je sjednicu otvorio.- Povodom obilježavanja 25 godina naše Općine, želio  bih se osvrnuti na pozitivnu energiju kojom zrači Kotoriba  danas zahvaljujući prvenstveno svojim mještanima i njihovom entuzijazama u svakodnevnom životi i radu. Zajedništvo je ono što nas je održalo u rastu i razvoju svih ovih godina i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje. Ez obzira na stranačku pripadnost, vijećnici Općine Kotoriba rade jedinstveno i složno za budućnost Kotoribe kakvu svi priželjkujemo . 25 godina samostalnog djelovanja Općine je iza nas, Kotoriba se razvija u dobrom smjeru, a na nama svima je da taj trend nastavimo i u narednim godinama- istaknuo je predsjednik Vijeća. Ljubomir Grgec, općinski načelnik Kotoribe, rekao je kako je ova sjednica prilika da se općinstvo te gosti i uzvanici upoznaju s rezultatima rada i dostignućima u minuloj godini, ali i onim postignutim tijekom prvih četvrt stoljeća Općine.-Unatoč kritikama ovakvog ustroja lokalne samouprave, on se za Kotoribu pokazao kao dobar model, jer je Kotoriba nastavila svoj rast i razvoj- istaknuo je Grgec. Uslijedio je 11-minutni film, čiji ćemo sadržaj prezentirati nekom drugom zgodom, koji je prikazao korak po korak uspona Kotoribe, sredine po mjeri čovjeka, sredine u kojem bi svatko volio želio i trebao živjeti.

U ime Grada Preloga i donjomeđimurskih općina čestitke je Kotoripčanima uputio Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, koji je rekao kako suradnja Donjomeđimuraca iz akcije u akciju poprima sve šire dimenzije za zajednički rast i razvoj. Dožupan Međimurske županije Josip Grivec Općini je čestitke uputio u ime Županije i svoje osobno ime. Zahvalio se svima koji su tijekom  svih ovih godina doprinosili rastu i razvoju ove sredine kojoj je uputio sve moguće komplimente zaželjevši im još plodonosnije sutra. Predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak je u svoj čestitki istaknuo kako je Kotoriba dokaz da se mogu i moraju ostvariti rezultati kada se radi zajedno bez obzira na stranačku pripadnost koja u nastojanjima za bolje općinsko sutra biva sekundarnom.- Vi ste odabrali ispravan put, put dobar za Općinu i MŽ i njega bi trebali slijediti mnogi-poručio je Novak. Sunčana Glavak je s posebnim  emocijama govorili o Kotoribi, sredini odakle sežu njezini korijeni, istaknuvši pozdrave predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.  Dala si je truda pa je u brojkama iznijela podatke koliko je država uložila u Kotoribu, njezine poduzetničke zone istaknuvši preko njih kako je Kotoriba sredina koju zacijelo neće ljudi napuštati. Istaknula je vrijednost mjesnih udruga koje oplemenjuju ovdašnji život pa im je glede toga posebno čestitala kao i dobitnicima općinskih nagrada.- Vizire mog djetinjstva iz Kotoribe danas su mnogo ljepše i želim da u tom smjer nastavite, a u što duboko vjerujem- poručila je Glavak. Mimo protokola, jer je kasnio, iza izaslanice riječ je uzeo Darko Horvat, ministar gospodarstva u Vladi RH. Iz njegovog govora izdvajamo dvije radosne vijesti koje je priopćio, a to je kako će buduću dogradnju mjesnog Dječjeg vrtića financirat država kao i infrastrukturu u novoj gospodarskoj zoni. Osvrnuo se i na sjednicu Vlade u Puli, a na kojoj je ministar zdravstva Milan Kujundžić, između inog izjavio kako je Istri najbolje  kada je HDZ na vlasti, a odnosi se to na segment zdravstva. Preslikavši  tu izjavu, Horvat je na kraju rekao kako je i u Kotoribi kada je HDZ na vlasti.

Sjednica je iskorištena za dodjelu godišnjih općinskih medalja i priznanja. Njih su najzaslužnijima podijelili općinski načelnik Grgec i predsjednik OV Vugrinčić. Plakete Općine su dobili Dragutin Pogorelec, za dugogodišnji uspješan rad u SRD Som i drugim udrugama na području Općine Kotoriba i Nikola Siladi, za dugogodišnji uspješan rad u NK Graničar Kotoriba i razvoj poduzetništva na području Općine Kotoriba. Medalju Općine je dobio Dražen Hertelendi, za dugogodišnji uspješan rad u NK Graničar, Josip Horvatić, za dugogodišnji uspješan rad na području Općine Kotoriba te Branko Malek , za dugogodišnji uspješan rad u UDVDR-a Ogranak Kotoriba. Dodijeljene su i općinske povelje DVD Kotoriba za 130-tu obljetnicu osnutka i rada te NK Graničar za 90. Rođendan. U ime nagrađenih je riječi zahvale predlagačima uputio Nikola Siladi.

U kulturnom dijelu sjednice vidjeli smo nastup Limene glazbe  Kotoriba te samostalni glazbeni nastup dueta Sabolić, Stele i Pavla.

Sjednica je završila zajedničkom večerom ispod velikog šatora kod nove škole gdje će se u naredna dva dana odvijati još niz popratnih aktivnosti.

M. Grubić / foto: M. Habuš

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica