f

KUD Kotoriba

Kulturno-umjetnička večer

Dragi Kotoripčani i Kotoripčice KUD Kotoriba vas poziva da dođete i uživate u kulturno-umjetničkoj večeri koja će se održati 17.11. u Domu kulture s početkom u 18:00h, ulaz je dobrovoljni prilog.

Za vas smo pripremili program praćen plesom, pjesmom, glazbom i glumom.
Program će uveličati svojim scenskim prikazom dragi nam prijatelji iz Svetog Križa Začretje.
Dobrodošli ste svi!

KUD KOTORIBA / Poziv za nove članove

Dragi Kotoripčani i Kotoripčice,

KUD Kotoriba poziva sve ljubitelje plesa, pjesme, glume, tradicije i narodne nošnje da se pridruže našoj obitelji te zajedno s nama predstavljaju naše malo mjesto diljem Lijepe naše. Naša vrata su otvorena svakim utorkom i četvrtkom od 20 sati, jedini uvjet da postanete dio naše obitelji je da morate biti stariji od 11 godina. Sve što je potrebno ponesti na naše probe su plesne cipelice i dobra volja.

Veselimo se novim članovima!

KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO KOTORIBA / Uveličali 52. Đakovačke vezove

Ove je godine 52. puta održana poznata manifestacija izvornog narodnog folklora Đakovački vezovi koja okupila tri tisuće sudionika i najveća je manifestacija u Hrvatskoj. Kroz 52 godine ove smotre Đakovo i njegovi Vezovi srasli su u neraskidivo biće. Svečanost otvaranja bila je u petak, 6. srpnja i bila je dio je bogatog programa koji je počeo 21. lipnja i trajao do 8. srpnja. U subotu je program Vezova bio u znaku folklornih priredbi na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku i drugdje na otvorenome u gradu, a u nedjelju, 8. srpnja vezovski program je započeo najsvečanijim dijelom smotre, velikim mimohodom svih sudionika. Ove godine središtem grada prošlo više od 60 domaćih i gostujućih skupina – iseljenih Hrvata iz SAD-a, Australije, skupina iz Vojvodine, BiH, Mađarske… Među gostima su i folkloraši iz Ukrajine, zemlje-partnera 52. Đakovačkih vezova, koji su biti zatvoreni u nedjelju navečer izborom najljepših narodnih nošnji na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku. Toga 8. srpnja obol manifestaciji su dali plesači i tamburaši KUD Kotoriba, kao predstavnici Međimurske županije, Kotoripčani su na ovaj događaj odabrani od strane Hrvatskog sabora kulture kao jedne od prestižnih na prethodnoj Smotri međimurskog folklora u Donjoj Dubravi. Međimurska narodna nošnja tom je šarenilu dala posebni sjaj, a zvukovi tambura i sjetna međimurska popijevka stopila se s glasovima ostalih sudionika Vezova.
Voditelj ansambla je bio Zvonko Habuš, a tamburaša Vinko Horvat.

Mladen Grubić

 

KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO KOTORIBA / Sutra na 52. Đakovačkim vezovima

Ove se godine 52. put održava poznata manifestacija izvornog narodnog folklora Đakovački vezovi, koja okuplja na desetke tisuća sudionika. Svečanost otvaranja, koja je bila u petak 6. srpnja, dio je bogatog programa koji je počeo 21. lipnja i traje do 8. srpnja. Toga 8. srpnja obol manifestaciji dat će i članovi KUD Kotoriba, kao predstavnici Međimurske županije, koji će biti u povorci od 62 udruga koje čuvaju naše bogato kulturno nasljeđe, a doći će iz Lijepe Naše, njenog okruženja i zemalja s drugih kontinenta. Kotoripčani su na ovaj događaj odabrani od strane Hrvatskog sabora kulture kao jedne od prestižnih na prethodnom Smotri međimurskog folklora.

M. Grubić

KUD KOTORIBA / Gostovali u Baranji

U baranjskom naselju Draž u petak 1. i subotu 2. lipnja održani su dvodnevni folklorni susreti imena 24. Baranjki bećarac.
Na manifestaciji je nastupilo 10 KUD-a. Kotoripčani su tamo bili 2. lipnja i gledatljima su se u vrsnom izdanju predstavil spletom kotoripskih kola.
 
M. Grubić
 
Pratite ovaj RSS feed

Videogalerija

Općina Kotoriba 2018
Videogalerija

Općina Kotoriba 2018

U nastavku pogledajte film Općine Kotoriba za 2018. godinu.

385
Općina Kotoriba 2018
Videogalerija

Općina Kotoriba 2018

U nastavku pogledajte film Općine Kotoriba za 2018. godinu.

385
Dani šibe i ribe 2018.
Videogalerija

Dani šibe i ribe 2018.

Dani šibe i ribe 2018.

357
Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi
Videogalerija

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

1587
Dječji Kotoripski Fašenk
Videogalerija

Dječji Kotoripski Fašenk

Dječji Kotoripski Fašenk

2952
VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Limene glazbe Općine Kotoriba
Videogalerija

VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Li…

6. siječnja 2018. godine, tradicionalni, već treći po re…

563
VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu
Videogalerija

VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu

Uz svirku Meta benda te besplatno kuhano vino i čaj, Kotorip…

3066