U petak, 24. studenog Nogometni klub Graničar iz Kotoribe obilježio je 95 godina rada kluba skupštinom koja je bila radno-svečanog karaktera. U radnom dijelu skupštine, članovi su izglasali promjene statuta zbog usklađivanja sa zakonom, dok su podnesena i izvješća o radu kluba.

Najprije je prikazan 20-minutni film o 95-godišnjoj povijesti kluba, od njegovih osnutaka do recentnih uspjeha, na rezultatskom planu seniora i mlađih uzrasta te na infrastrukturnom planu, a spomenuti su i planovi do stote godišnjice kluba te je najavljeno i izdavanje monografije povodom tog nadolazećeg jubileja.

Predsjednik Zoran Radmanić u poduljem govoru iznio je što je sve napravljeno u proteklih godinu dana, osvrnuo se na najveći infrastrukturni projekt u povijesti kluba – izgradnju stadiona s raznim pratećim sadržajima te iznio i planove za buduće razdoblje, pri čemu se ponajviše ističu novi pomoćni teren za treninge te solarna elektrana. Kako je naglasio, time bi klub zadovoljio sve svoje potrebe za naredno razdoblje. Istaknuti su i sjajnih uspjesi ostvareni ranije ove godine, osvajanje naslova prvaka u premijernom izdanju međimurske Premier lige te osvajanje međimurskog Kupa, po prvi put u povijesti kluba, čime je ostvaren i plasman u pretkolo Kupa HNS-a gdje je Graničar zaustavljen od favoriziranog Vukovara 1991.

Dopredsjednik Ivan Kos govorio je o radu škole nogometa koja raste iz dana u dan, što se vidi i na rezultatima koje mladi nogometaši postižu, a konstatno se u rad škole uvode razni noviteti s ciljem napretka djece. Treneri se neprestano educiraju, čemu u prilog govori i činjenica da su Nikola Pišpek, Stjepan Friščić i Nemanja Vukotić nedavno položili za UEFA B licencu. Ukupno je uključeno desetak trenera, oko 150 djece u sedam uzrasnih kategorija. Uzrasti U11, U13 i U15 trenutno igraju 2. Nogometnu ligu zapad HNS Središta Sjever, a kako je istaknuo Kos, po tom pitanju planira se dodatan iskorak u vidu prelaska u 1. Nogometnu ligu. Pohvalio je i veteransku ekipu na vrlo dobrim rezultatima te uključivanju u rad kluba.

Izvješće o rezultatima seniorske ekipe podnio je trener Mario Piškor koji je detaljno ispričao o stanju u ekipi, razlozima pojedinih uspjeha i neuspjeha u protekloj polusezoni u 3. HNL Sjever gdje trenutno zauzimaju šesto mjesto od deset ekipa. Govorio je i o planovima u zimskom pripremnom periodu te eventualnim igračkim pojačanjima.

Uslijedila je dodjela zahvalnica koje je Graničar dodijelio svim tvrtkama, udrugama i pojedincima koji su pomagali radu kluba te sudjelovali u izgradnji stadiona kroz razne načine. Uz zahvalu na dosadašnjoj, istaknuta je i želja za daljnjom suradnjom.

Od gostiju, okupljenima su se obratili predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović, načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić te ravnateljica OŠ Jože Horvata Kotoriba Snježana Matoš, koji su biranim riječima zahvalili upravi i članovima Graničara na radu i trudu te im poželjeli puno sreće u daljnjem radu.

Video pogledajte na linku https://youtu.be/3jsDVPjSw9M?si=KMasa9cygztOdb5j

Tekst: Dario Hrašćanec

Foto: Marijan Kovač/KM Photography

 

Published in NK Graničar

U subotu 18. studenog 2023. godine i nedjelju 19. studenog 2023. godine održana je u Domu kulture u Kotoribi XIII.Županijska smtra međimurskih narodnih običaja 2023. U bogatom programu nastupalo je ukupno osam kulturno-umjetničkih društava s područja Međimurske županije. U subotnjem programu nastupali su članovi KUD-a Žiškovec ( K Cvetnici) , KUD-a Katruže iz Ivanovca ( Kak su negda ljudi lečili betege), KUD-a Ivan Mustač-Kantor iz susjedne Svete Marije (Sajmište) i KUD-a Društvo žena Gornji Kraljevec (Sprovlamo se k gostuvaju). Nedjeljni program otvorili su domaćini KUD Kotoriba (Zadnja večer ljuščotve), nakon čega je slijedio nastup KUD-a Veseli Međimurci iz Čakovca (Čehara), KUD-a Goričan (Kak se negda zelje rezalo) i KUD-a Lipa iz Gornjeg Mihaljevca (Koline).

Nastupe je pratilo stručno povjerenstvo, a program je vodila Diana Šarek.

 

Published in KUD Kotoriba
Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 14:22

Održani Dani Kotoribe 2023

Foto : Marijan Kovač, Alen Fuš, Karolina B.Horvat

 

 

 

 

 

Tagged under

U petak, 15. rujna 2023. u Domu kulture u Kotoribi održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba, povodom Dana Općine Kotoriba i dana naše Župe. Ove godine obilježena je i trideseta godišnjica osnutka Općine Kotoriba.

Uz općinske vijećnike, gospodarstvenike, predstavnike mjesnih udruga i stranaka, na svečanu sjednicu stigli su i brojni gosti – saborski zastupnik i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, saborska zastupnica Andreja Marić, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, župan Međimurske županije Matija Posavec, predstavnici javnih poduzeća te županijskih ureda i ureda državne uprave u Međimurskoj županiji te načelnici i predstavnici susjednih i prijateljskih općina u Republici Hrvatskoj i Republici Mađarskoj.

Sjednicu je prigodnim govorom otvorio predsjednik Općinskog vijeća Hinko Virgej, a nakon njega govor je održao i načelnik Dario Friščić. Načelnik se još jednom zahvalio svim mještanima koji su se odazvali u kolovozu na njegov poziv prilikom prijetnje od poplava, a prikazan je i film u kojem se moglo vidjeti što se sve u Kotoribi radilo u proteklih godinu dana, ali i kratki prikaz posljednjih trideset godina od kada postoji Općina Kotoriba. U ime susjednih općina i Grada Preloga obratio se načelnik Donje Dubrave Marijan Varga, nakon čega je slijedilo obraćanje župana Međimurske županije Matije Posavca i na kraju saborskog zastupnika Daria Hrebaka.

Program svečane sjednice vodila je Diana Šarek, dok su u programu još nastupili i članovi KUD-a Kotoriba te Lovro Erdelji, Vito Perenec i Ela Fundak iz Osnovne škole Jože Horvata iz Kotoribe.

Ovogodišnji dobitnici javnih priznanja su :

Muraplast d.o.o., za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Kotoribe ( plaketa Kotoribe)

Ivica Jakupak, za dugogodišnji rad i angažman u Sportskom ribolovnom društvu „Som“ i Stolnoteniskom društvu „Kos Kotoriba“ ( plaketa Kotoribe)                                              

Eva Grgec, za dugogodišnji rad i angažman u Društvu žena Kotoriba (medalja)

Mario Fuš, za dugogodišnji rad i angažman u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kotoriba (medalja)

Ljudevit Novak, za dugogodišnji rad i angažman u Matici umirovljenika Međimurske županije, Podružnici umirovljenika Kotoriba (medalja)

Seniorska ekipa NK Graničar Kotoriba , za osvojen naslov prvaka prvog izdanja međimurske Premier lige, ostvaren plasman u 3. HNL Sjever te osvajanje međimurskog Kupa (zahvalnica)

Lovro Rodek, za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u ribolovu udicom na plovak, kategorija U15 (zahvalnica)

Marko Horvat, za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u ribolovu udicom na plovak, kategorija U20 (zahvalnica)

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnica Međimurske županije, Ogranak Kotoriba, za 30 godina rada i djelovanja (povelja Općine). 

Fotografije: Marijan Kovač, Hana Batcha Frančić

 

Tagged under

U sklopu ovogodišnjih Dana Kotoribe 2023. u  prostorima novouređene zgrade Općine Kotoriba na adresi Ulica kralja Tomislava 100, 11. rujna 2023. predstavljeni su novi uredi Međimurske županije - ured Matičnog ureda i ured Javne ustanove za zaštitu prirode – Međimurska priroda, a najavljen je i povremeni ured Turističke zajednice Međimurske županije.

Predstavljanju ureda Međimurske županije u Kotoribi nazočili su  župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik županijske Skupštine Dragutin Glavina, županijski pročelnici Tamara Blagus i Darko Radanović, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula kao i djelatnici Javne ustanove za zaštitu prirode – Međimurska priroda.

Fotografije: Međimurska županija

 

Tagged under
Stranica 1 od 66

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica