Dana 17. svibnja 2022. godine će se na području Općine Kotoriba provesti drugo preventivno suzbijanje ličinki komaraca.

Prvo suzbijanje ličinki obavljeno je u mjesecu travnju.

Knjižnica ”Nikola Zrinski” Čakovec otvara svoja vrata i srce Ukrajini i daje doprinos integraciji izbjeglog stanovništva u život lokalne zajednice s ciljem smanjenja osjećaja progona i gubitka zbog ratnih sukoba i nasilja.

Europski ured za knjižnične, informacijske i dokumentacijske udruge (EBLIDA) pokrenuo je akciju pod nazivom „Knjižnice za Ukrajinu“. Hrvatsko knjižničarsko društvo prema EBLIDA-inoj akciji izražava solidarnost te poziva sve knjižnice u Hrvatskoj da se pridruže programu pomoći u smislu omogućavanja i pružanja usluga i aktivnosti raseljenim osobama iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Aktivnosti:
Besplatno učlanjenje u knjižnicu
Besplatno korištenje interneta, računala i prostora za učenje u prostorima Studijskog odjela
Prostor za druženje i susrete ukrajinskih izbjeglica
Pričaonice i druženje kao poticaj za učenje hrvatskog jezika za male prijatelje Ukrajince u Igraonici Knjižnice utorkom od 16 do 17 h

Podrška u ostvarenju ove inicijative je Udruga "Kalinka".

 

Ovim putem pozvala bih sve mještane Kotoribe na cijepljenje pasa protiv bjesnoće koje je i dalje obavezno, razlika je tome da li se pas mora cijepiti svake godine ili svake druge, što ovisi o dosadašnjem statusu vakcinacije. Ukoliko netko ima nedoumica oko idućeg datuma cijepljenja neka slobodno kontaktira Veterinarsku ambulantu Donja Dubrava. Dostupni smo na broj telefona: 040/688 - 936; 099 529 8920 (Mateja) ili 098 491 629 (Tonček). 
Uz obavezno cijepljenje pasa provodi se i obavezna dehelmintizacija pasa, odnosno čišćenje pasa (i mačaka) od crijevnih parazita koji su zarazni i za ljude, time štitimo ne samo zdravlje kućnih ljubimaca nego i nas samih, posebno naše djece koja provode vrijeme sa svojim ljubimcima. S time na umu skrenula bih pažnju vlasnike mačaka da se također pobrinu za njihovo zdravlje, posebno zato jer su mačke kao pravi lovci prisutni sve posvuda u našim dvorištima. U asortimanu ambulante imamo preparate protiv nametnika u obliku tableta i ampula. Sa porastom temperatura "aktivirali" su se  i oni drugi nametnici, a to su krpelji, dok sezona buha nikada niti ne prestaje, pa ovim putem podsjećam da i protiv ovakvih nametnika imamo rješenje - ampule, tablete i/ili ogrlice sa produženim djelovanjem.
Svaka promjena vlasništva pasa se mora evidentirati u Upisniku kućnih ljubimaca (lysacan), dakle svako uginuće, prodaja ili nestanak psa se mora prijaviti u nadležnu veterinarsku ambulantu, budući da se psi čipiraju unatrag 10-ak godina skupilo se mnogo pasa koji više nisu "aktivni" ali su još uvijek u sustavu. Stoga molim sve bivše, sadašnje, pa i buduće vlasnike pasa da pravovremeno prijavljuju uginuća i sl. svojih kućnih ljubimaca. Putovnica (plava knjižica koja se dobiva prilikom čipiranja pasa) istih se neškodljivo uklanja. Unaprijed zahvaljujem!
 
Mateja Padavić, dr. med. vet.
Stranica 1 od 21

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica