Lovci, strijelci i šumari kao svojeg nebeskog zaštitnika slave svetog Huberta čiji je spomendan 3. studenog.

Taj su spomendan proslavili i članovi kotoripskog Lovačkog društva Jarebica. U župnoj crkvi u Kotoribi u čast svih živih i pokojnih lovaca održana je sveta misa koju je predvodio župnik Ivan Kljunić.

Iskorištena je i prigoda za zajedničku fotografiju, a lovcima želimo sretan njihov dan i dobru kob.

D. Hrašćanec

Lovci Lovačkog društva Jarebica Kotoriba su dio godišnje skupštine iskoristili kako bi prigodnim odlikovanjima nagradili svoje zaslužne članove. Najmlađi Robert Lebo primio je odlikovanje trećeg reda za zasluge u lovstvu od 6 godina, dok je Željko Rodek primio odlikovanje prvog reda za 35 godina rada u lovstvu i do od samih početaka u LD Jarebica Kotoriba.
Nagrade su im uručili Ljubomir Grgec, predsjednik LS Međimurske županije i Danijel Dolenčić, predsjednik LD Jarebica Kotoriba. Bilo je to u subotu 27. ožujka u Domu kulture u Kotoribi. 

Mladen Grubić / foto: LD Jarebica

42-godišnji Danijel Dolenčić, predsjednik LD Jarebica Kotoriba, kaže kako u lovstvo spada sijaset elemenata kojima se nastoji prilagoditi. U svojoj lovačkoj aktivnosti preorijentirao se, uz lov divljači, na kinologiju i lovno streljaštvo. Ovo potonje preferira u prijateljskom LD Mursko Središće.

Zbog čega to pišemo? Godinama prateći lovno streljaštvo u sklopu Lovačkog saveza Međimurske županije nije nam promaklo kako se u uzornoj ekipi strijelaca LD Mursko Sredšće nalazi lovac koji već drugi mandat vodi lovce drugog društva, lovce LD Jarebica Kotoriba.

  • Njihov sam samo zato jer u LD M. Središće, između ostalog, preferiraju lovno streljaštvo kojeg sam zaljubljenik, dok su moji kolege u Kotoribi tu lovačku aktivnost stavili u drugi plan. Gađamo samo na društevnim natjecanjima - kaže Danijel kada smo ga nedavno s ekipom LD M. Središće zatekli na proglašenju najboljih međimurskih strijelaca.

On i njegova središćanska ekipa okitili su se srebrom. Kotoripčan se jednako radovao kao Središćanci. A kako i ne bi kada je za njih skupljao bodove za srebro, a to s njima radi od 2013. godine.

Zatekli smo ga nedavno u Hodošanu na 7. lovno kinološkom Kupu „Sveti Hubert“. Tamo je između 11 natjecatelja bio sa psom Maxom, njemačkim oštrodlakim ptičarom starosti godinu i pet mjeseci. Inače, ima on još jednog lovačkog „umirovljenika“ Arija iste pasmine i starosti 14 godina s kojim više ne lovi jer ga je umirovio prije dvije godine. Danijel drži kako su takva natjecanja izuzetno korisna za stjecanje obostranog iskustva za lovca i psa. - I ovoga puta sam naučio nešto novog-dometnuo je Danijel.

Sagledavši privatno-poslovni život, Danijel trenutno živi u Totovcu gdje je zet kod Josipa Carovića međimurskog veterana u lovstvu, a radi u Kotoribi u tvrtki „Muraplast“ d.o.o. gdje je voditelj komercijalnog sektora.

Danijel je lovac od 2007. godine, a godinu poslije postao je članom LD Jarebica. Lovačke gene nasljedio je od oca Dragutina koji je lovac postao 1979. godine.

Mladen Grubić

 

 

Stranica 1 od 4

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica