Stolnoteniski Kos-Kotoriba održao je u petak, 6. siječnja na blagdan Sveta tri kralja klupsko prvenstvo koje je ponovo osvojio Stjepan Vidović.

Sudjelovalo je dvanaest igrača, a Stjepan Vidović je u finalu bio bolji od Stanislava Sovića. Treće mjesto zauzeo je David Čukulic, a četvrto Igor Munka.

Uz čestitke pobjedniku, predsjednik kluba Ivan Špicar zahvaljuje Draženu Radmaniću i Željku Dolencu na sjajnom tehničkom vodstvu turnira. Nakon podjele pehara, turnir je zaključen zajedničkim druženjem članova kluba.

Sedamdesetak mladih igrača i igračica u subotu se u 8 kategorija natjecalo na tradicionalnom turniru Djeda Božićnjaka, kojega je posljednjih jedanaest održano u školsko sportskoj dvorani OŠ Jože Horvata u Kotoribi. Odličnom organizacijom ponovo su se pokazali članovi Stolnoteniskoga kluba Kos-Kotoriba, a odličnima su se pokazali i najmlađi iz našega kluba s najviše, devet osvojenih medalja – 2 zlatne, 4 srebrne i 3 brončane. Turnir je svečano otvorio predsjednik kluba Ivan Špicar, koji je s predsjednikom Međimurskoga stolnoteniskog saveza Robertom Mikacom najboljima podijelio medalje, gostima je na početku dobrodošlicu poželio načelnik naše Općine Dario Friščić, a učesnike je tradicionalno slatkim paketićima darivao Djed Božićnjak.

Najuspješnije od članova Kos-Kotoribe, osvojenim zlatnim medaljama, bile su Katja Šalamun među limačicama do 9 godina i Nela Kovačić u kategoriji kadetkinja do 15 godina. Srebrnima su se okitili Nika Gregurec među limačicama do 11 godina i kadetkinjama do 13 godina, Kevin Kedmenec među limačima do 9 godina i Florijan Gregurec kod limača do 11 godina, a brončane su osvojili Veronika Žinić među limačicama U-11, Regina Dornik kod kadetkinja U-13 te Kevin Kedmenec u kategoriji limača U-11. Tolikim brojem osvojenih medalja su pokazali da trener Stjepan Vidović sa svojim pomoćnicima Draganom Rajherom i Igorom Munkom radi dobar posao i da za budućnost kotoripskoga stolnog tenisa „nema zime“.

Sa 6 osvojenih medalja (2 zlatne, 1 srebrna i 3 brončane) do mladih Kotoripčana su se svrstali mladi iz Šenkovca, 5 medalja (2 zlatne, 1 srebrna i 2 brončane) su osvojili članovi Mihovljana, 4 medalje (1 srebrna i 3 brončane) su odnijeli mladi iz Preloga, po 2 (po 1 zlatnu i 1 srebrnu) pripale su dječacima iz Svete Marije i Putjana, a 1 i to brončana završila je u rukama dječaka iz MSTC Čakovca.

I opet je potrebno pohvaliti odličan voditeljski dvojac – Dražen Radmanić i Željko Dolenec, uz koje pohvale zaslužuju i Dragan Rajher, Ivida Jakupak, Stanislav Sović, Anđelko Radmanić, Pavlo Dornik i drugi, koji su obavljali dužnosti sudija.

                                                                                 Franjo Flac

Foto: STK Kos-Kotoriba

Vinko Legin i Stanislav Sović veteranski prvaci Hrvatske u parovima 

U subotu je u dvorani Stolnoteniskog centra na zagrebačkom Velesajmu odigrano veteransko prvenstvo Hrvatske na kojemu su zapažene rezultate postigli i naši Kotoripčani. Pogotovo Vinko Legin i Stanislav Sović osvajanjem titule prvaka u igri parova igrača starijih od 60 godina, a Legin je usto bio i drugi u kategoriji starijih od 70 godina dozvolivši da se ispred njega plasira samo Dragan Rakić iz Zagreba. Sović, a uz njega i kolega iz njegove ekipe u Međimurskoj ligi Josip Šestanj iz Koprivnice su se pojedinačno natjecali u kategoriji od 60 do 69 godina i plasirali se u četvrtfinala gdje su ispali od igrača iz vrha turnirskoga poretka.

Draženu Radmaniću priznanje Hrvatskoga stolnoteniskog saveza 

Drazen RadmanicJedan od legendi kotoripskoga stolnog tenisa Dražen Radmanić nedavno je od sad već bivšega predsjednika Zlatka Pospiša primio priznanje Hrvatskoga stolnoteniskog saveza za dugogodišnji ustrajan rad i rezultate u sportu, kojemu je Kotoriba odavno značajan centar ovoga sporta u Hrvatskoj. Rezultatima se isticao od pionirskih pa do seniorskih dana od tada općinskoga pa preko regionalnoga do republičkog ranga, ali ga je bolest spriječila da se još i danas više ne natječe. Već u ranim danima uključio se i u organizacijske poslove u klubu na kojima je aktivan još i danas, a želimo mu da bude i što dulje, čemu će mu poticaj sigurno biti i ovo najviše državno stolnotenisko priznanje.

                                                                                 Franjo Flac

Stranica 1 od 25

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica