U nedjelju 26.11.2023. godine održana je godišnja izborna skupština udruge Društva naša djeca Kotoriba.

Na samom početku Skupštine predsjednica udruge Ujlaki Jelena pozdravila je sve prisutne članice udruge i drage goste, načelnika Općine Kotoriba gosp. Daria Friščića, predsjednicu školskog odbora OŠ Kotoriba gosp. Rominu Volar, predsjednicu udruge Mažoretkinje Kotoribe gosp. Kristinu Čižmešija i knjižničara gosp. Marija Friščića.

Nakon uvodnog pozdrava prezentirala je i dnevni red, a on je bio slijedeći:

 1. Izvješće o radu Društva u 2022.godini
 2. Godišnje financijsko izvješće za 2022. godinu
 3. Izvješće nadzornog odbora
 4. Izbor radnih tijela Udruge
 5. Donošenje odluke o izboru vodstva Udruge
 6. Plan rada za 2023. godinu
 7. Financijski plan za 2023.godinu
 8. Rasprava o izvještajima i usvajanje istih
 9. Pitanja i prijedlozi
 10. Domjenak

1701153008596Izvješće o radu Društva u 2022.godini prezentirala je tajnica Mirjana Rusak, istaknuvši aktivnosti koje su obilježile 2022. godinu.

Društvo naša djeca u veljači je organiziralo Drugi dječji Online Mali Kotoripski Fašenk.

Djeca su se prijavljivala u razdoblju od 22.02.2022. do 01.03.2022. godine, a proglašenje pobjednika bilo je 03.03.2022. godine. Najboljih 5 maski nagrađeno je poklon bonom iznenađenja.

U travnju članice društva organizirale su potragu za uskrsnim jajima. Potraga se odvijala 18.04.2022. godine u parku kod OŠ Jože Horvata. Sudjelovalo je 80-tak djece, a pobjednik je nagrađen velikim uskršnjim zecom.

U lipnju smo sudjelovale na Danima Šibe i ribe. Članice su sudjelovale u pripremi jela od riba. U rujnu članice Društva sudjelovala su na danima Općine Kotoriba.

Članice su pripremile ukusne fanjke te su u suradnji s Dječjim vrtićem Kotoriba sudjelovale u zabavnoj dječjoj radionici.

U listopadu je obilježen i mjesec Oralnog zdravlja u suradnji s Silvijom Kraljić, dr.dent.med. na štandu kod zgrade Općine gdje su djeci dijeljeni edukativni letci, paste i zdrav međuobrok-jabuke.

U prosincu organizirali smo priredbu povodom dolaska Svetog Nikole koji je djecu dariovao slatkim poklonima.

 I za kraj godine Općina Kotoriba organizirala je Božićni sajam. Članice Društva Naša Djeca su sudjelovale oko pripreme kućice Djeda Božićnjaka i pripremale su Dječji punč. Zahvalila se svim učesnicima na suradnji.

Godišnje financijsko izvješće za 2022. godinu prezentirala je blagajnica Željka Strbad Matulin a Izvješće nadzornog odbora Morana Cenko. Izvještaji su jednoglasno prihvaćeni.

1701153008610S obzirom da je prema Statutu Društva ova Skupština izborna, na prethodno održanom  sastanku članova Udruge predloženo je da imenovana radna tijela Udruge ostanu ista, što je jednoglasno prihvaćeno. Tako je na skupštini donesena odluka da će i idući mandat od 4 godine predsjednica biti Jelena Ujlaki, zamjenica predsjednice Ivana Lukša Peranec, tajnica Mirjana Rusak, blagajnica Željka Strbad Matulin.

Nakon donošenje odluke o izboru vodstva Udruge predsjednica udruge izložila je plan za 2023.god. koji je većim djelom i ostvaren.

 1. godinu započeli su sa dječji kotoripskim fašenkom koji se ove godine održao uživo.

Kako bi dječji fašek bilo veseliji i šareniji u goste su im stigli glumci, koji su kratkom predstavom animirali i zabavili djecu.

 Na proljeće organizirali su potragu za Uskrsnim jajima i Uskrsnim zecom te se nadaju se da će im to postati tradicija.

Sudjelovali su na danima Šibe i ribe, a i na Danima općine Kotoriba.

Kroz godinu je bio plan sklopiti suradnju sa gosp. Renatom Martinec (prof.teh.kulture) i organizirati radionice modeliranja i kreativne radionice na kojima će se djeca moći okušati u izradama raznih predmeta od drveta i steći nove vještine i znanja. Suradnja je uspješno ostvarena. Realizirane su 2 radionice, te je u najavi radionica pod nazivom Probudi djeda Božićnjaka.

U planu je bilo i povezati se sa još nekom udrugom DND. I to su ostvarili sa DND Donji Vidovec te se odazvali na druženje u D.Vidovcu. Plan je ostvariti i održavati suradnju i naredne godine.

Održali su i edukativnu radionicu u suradnji sa dr. stomatologije Silvijom Kraljić povodom Mjeseca oralnog zdravlja. Tom prigodom podijeljeni su edukativni letci, četkice, paste za zube i jabuke.

Nadalje organizirat će se i priredba povodom dolaska svetog Nikole. To je njihova najveća manifestacija. Osigurano je 350 poklona, nadaju se i ove godine velikom odazivu djece. U planu je da na priredbi nastupi zbor, ritmička grupa, mali recitatori Osnovne škole J. Horvat Kotoriba, Mažoretkinje Kotoribe, Dječji vrtić Kotoriba, kako bi što veselije dočekali Svetog Nikolu.

Na kraju izlaganja predsjednica se zahvalila na suradnji OSNOVNOJ ŠKOLI i DJEČJEM VRTIĆU KOTORIBA, MAŽORETKINJAMA KOTORIBA, KNJIŽNICI I ČITAONICI KOTORIBA, OPĆINI KOTORIBA, i svim našim vrijednim članicama Udruge bez kojih se sve ove navedene aktivnosti i manifestacije, ne bi mogle održati.  

Također je uputila i POZIV o upisu novih članova, te najavila održavanje Dana otvorenih vrata Udruge, kako bi se prezentirao rad Udruge budućim članovima.

Iz udruge se nadaju se da će uspjeti privući nove članice i članove kako bi udruga još uspješnije djelovala i mogla provoditi veće projekte i aktivnosti.

Godišnje financijski plan za 2023. godinu prezentirala je blagajnica Željka Strbad Matulin.

Na kraju dnevnog reda usvojili su se svi prezentirani izvještaji i jednoglasno su prihvaćeni.

Načelnik općine gosp. Dario Friščić izrazio je zadovoljstvo prezentiranim, te im poželio i dalje uspješno djelovanje.

Tekst i slike: Jelena Ujlaki

Stranica 1 od 163

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica