Konstituirajuća sjednica Vijeća romske nacionalne manjine održana je 1. lipnja 2023. godine u vijećnici Općine Kotoriba.

Za predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine jednoglasno je odabran Damir Ignac, dok je za zamjenika predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine jednoglasno odabran Miro Balog.

Odluka o izboru Predsjednika vijeća romske nacionalne manjine 2023

Odluka o izboru Zamjenika predsjednika vijeća romske nacionalne manjine 2023

Zapisnik konstiturajuće sjednice vijeća romske nacionalne manjine 2023

Pozdravili su im i čestitali na izboru općinski načelnik Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Roberto Ujlaki i Karolina Bajkovec Horvat, pročelnica JUO Općine Kotoriba. Obostrani poziv na suradnju i zajedništvo.

U dostojanstvenoj atmosferi u  srijedu 12. lipnja u općinskoj vijećnici Kotoribe održan je konstituirajući skup Vijeća romske nacionalne manjine Općine Kotoribe. Našlo se je ovdje devet vijećnika koji su dobili najviše glasova svojih sunarodnjaka. Bili u to: Damir Ignac, Marko Balog ml., Josip Oršuš, Nikola Balog, Marko Balog, Krešo Bogdan, Ivan Balog, Leonardo Oršoš i Jasmin Savić. Potonji je glede poslovnih obveza izostao sa sjednice. Čak sedmorica su dala svoj glas Marko Balogu ml. da bude njihov predsjednik, dok je jedan glasački listić bio nevažeći. Isto je bilo i kod izbora zamjenika predsjednika gdje je izborom postao Josip Oršoš.

Uvodno ih je pozdravio načelnik Grgec čestitajući im što su dobili najveće povjerenje svojih sunarodnjaka i što su po izlazu na izbore bili među vodećima u Međimurskoj županiji i što su izbori protekli u dostojanstvenoj atmosferi.

Do izbora  predsjednika sjednicom je predsjedao Damir Ignac, vijećnik koji je na izborima dobio najviše glasova, a nakon provedenog glasovanja i izbora Baloga za predsjednika uslijedilo je intoniranje državne himne.

Preuzimajući dužnost i obvezu Marko Balog (35) se zahvalio na ukazanom povjerenju vijećnicima i dodao kako će nastojati opravdati njihovo povjerenje. Dao je obećanje i općinskom čelništvu na način pružanja suradničke ruke koju neće i ne smiju ispuštati, a za dobrobit većinskog i manjinskog dijela Kotoripčana. Rekao je kako će nastojati biti dobra spona baze i njihove središnjice u Zagrebu, odnosno s njihovim saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem. Ljubomir Grgec im je u ime Općine, a sve u sklopu zakonskih okvira, obećao pomoć i potporu te ih je i on pozvao na suradnju jer samo  njome, odnosno dogovorno mogu stvarati zajedničko i obostrano bolje sutra.

Pravo glasa na izborima imalo je 215 pripadnika nacionalne manjine Roma.

Tekst i snimke: Mladen Grubić

Stranica 1 od 2

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica