Srijeda, 29 Studeni 2023 07:20

Sretno u mirovini!

Svoj je posljednji radni dan u Dječjem vrtiću Kotoriba, nakon više od 41. godine radnog staža, danas odradila odgojiteljica Biserka Horvat.
Kroz dugi niz godina rada s djecom mnoge je generacije pamte kao tetu koja ih je svakodnevno dočekivala uz mnoštvo priča, recitacija, pjesmica i igrokaza. Vrijedno je i strpljivo djeci prenosila vještine i spoznaje s kojima su kretali u školu te je takva ostala do svog zadnjeg radnog dana, pripremivši ih za priredbu na kojoj će ubrzo nastupiti uz blagdan Svetog Nikole.
Roditelji djece skupine "Ribice" ispratili su ju zahvalom i poklonom za sjećanje na dane koje je provodila s njihovom djecom.
Zdrave, sretne i veseljem ispunjene dane mirovine kolegici Biserki Horvat od srca želi njezin radni kolektiv.

Dječji vrtić Kotoriba

 

Čudovišta nastala rukama djece Dječjeg vrtića Kotoriba pokazala su se jako strašna - strašno smiješna, poučna i zabavna, a sve zahvaljujući aktivnosti koju je s njima odradila ravnateljica Knjižnice i čitaonice Grada Preloga. Ravnateljica Maja Lesinger ujedno i autorica slikovnice "Pesjanek te gledi" bila je gošća u starijoj skupini kotoripskog vrtića. S djecom je na zabavan način pročitala baštinsku slikovnicu o Pesjaneku, mitskom biću iz rijeke Drave, nakon čega su djeca izrađivala svoja čudovišta te se dodatno zabavila i naučila nove spoznaje uz stolno-manipulativne igre. 
Ovaj je posjet ravnateljice Lesinger upriličen uz Mjesec hrvatske knjige, a i bila je to prilika da djelatnici i djeca vrtića upute čestitke knjižnici i čitaonici Kotoribi najbližeg grada Preloga, koja je nedavno obilježila 120 godina djelovanja.
 
Tekst i slike Diana Šarek.
 
Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 07:57

Tjedan zahvale za darove zemlje

Nizom aktivnosti vezanih uz zahvalnost za hranu koju možemo blagovati svakodnevno, kako u vrtiću tako i za obiteljskim stolom, u dječjem su vrtiću Kotoriba bili ispunjeni dani ovog tjedna. Djeca su uz kuharicu, odgojitelje te ostale djelatnice vrtića stvarala nova iskustva i spoznaje o važnosti zahvale za sve namirnice kojima se hranimo kako bismo rasli zdravo i snažno.

U petak 20. listopada su pak s radošću polaznici vrtića pozvali svoju obitelj na Jesensku svečanost koju su i ove godine pripremili uz pomoć prijatelja iz NK Graničara.
Sportski je park bio ispunjen najslađim sportašima u dobi od jedne do šest godina koje je u izvrsnom treningu predvodio trener Karlo Jadanić uz asistenciju odgojitelja. Tribine su bile ispunjene zadovoljnim navijačima - roditeljima koji su srcem bodrili djecu na terenu. Aktivno su se roditelji uključili i u dio svečanosti nakon treninga na kestenijadi gdje nije nedostajalo ni kestena niti domaćih klipića tete kuharice.
Djeca su stihovima zahvalila jeseni na svemu što je i ove godine Kotoribi donijela. A svojim su osmjesima najmlađi posebno pokazali zadovoljstvo na današnjem predivnom poslijepodnevu koje su proveli uz svoje obitelji.

Tekst Diana Šarek
Fotografije DV Kotoriba

 

Stranica 1 od 25

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica