Učenici prvih i trećih razreda Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba Dan sporta obilježili su boravkom u prirodi. Ujutro su krenuli pješice do Šudergrabe gdje su ih dočekali članovi i predsjednik Sportsko ribolovnog društva Som Zoran Lipić.

Po dogovoru, na Šudegrabi je organizirana Mala škola ribolova. Djeca su naučila kako držati štap, kako staviti mamac, i najvažnije, da ulovljenu ribu treba vratiti u vodu. U opuštenom i ugodnom ozračju u prirodi, djeca su uživala i naučila nešto novo.

Nadamo se da će se bar nekoliko djece odazvati pozivu članova SRD-a Som i postati njihov član. Ovim putem još jednom zahvaljujemo predsjedniku SRD-a Som Zoranu Lipiću na organizaciji Male škole ribolova, kaže učiteljica Danijela Sabol.

Prošlo je 30 godina od dana koji je ostao upisan kao jedan od najtragičnijih dana novije hrvatske povijesti. Tog 18. studenog, nakon tromjesečne opsade i svakodnevnog razaranja, Vukovar je zauzela vojska Jugoslavenske narodne armije (JNA) i srpske paravojne postrojbe. Istog dana, u Škabrnji, mjestu nedaleko od Zadra, nakon okupacije iz skloništa je izvedeno i mučki ubijeno 48 civila i 15 branitelja. Dan sjećanja na

- Obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odali smo počast svim herojima koji su svoje živote položili za slobodu svoje domovine. U holu škole uredili smo panoe posvećene vukovarskom vodotornju, Memorijalnom groblju, legendarnom zapovjedniku obrane Vukovara - Blagi Zadri, Francuzu koji je junački branio Vukovar – Jeanu Michelu Nicolieru, Škabrnji... Učenici su saznali i tko je djevojčica u plavom kaputiću, a zahvaljujući Udruzi Kamensko izložena je i replika kaputića. Jedan pano posvećen je porukama mira, tolerancije i nenasilja.

„Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.” Siniša Glavašević u riječi je pretočio ono što je svaki Vukovarac osjećao 1991. godine. Toliko je volio svoj grad da se potrudio da njegova prošlost, sadašnjost i budućnost nikada ne budu zaboravljeni. Ne zaboravimo ni mi – ni Vukovar, ni Škabrnju, ni sve znane i neznane žrtve Domovinskog rata.

U suradnji s Općinom Kotoriba te Udrugom veterana Domovinskog rata – Podružnica Kotoriba, učenici od 5. do 8. razreda su u srijedu u poslijepodnevnim satima ispred škole upalili lampaše u spomen na sve žrtve Domovinskog rata te žrtvu Vukovara i Škabrnje. Svjetlost lampaša podsjetila nas je na sve one koji su vjerovali u slobodu te su zbog nje žrtvovali svoj život. Neka im je vječna hvala i slava! – kažu iz OŠ Jože Horvata Kotoriba.

Snimili su i dva spota, za pjesme ‘Stoji grad’ i ‘Moja domovina’.

- Ovaj cijeli mjesec u OŠ Jože Horvata Kotoriba sudjelujemo u aktivnostima kojima želimo zahvaliti za plodove zemlje.

Vrhunac svih aktivnosti bio je jučerašnji Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, koji smo ove godine obilježili izložbom kruha i pekarskih proizvoda. U holu škole upriličena je predivna izložba kruha, klipića, mazanica, orehnjača i ostalih delicija koje su napravile vrijedne ruke naših baka i mama.

Zahvaljujemo svim vrijednim rukama koje su nam pomogle, a posebno članicama Društva žena koje su u tome sudjelovale te nam pomogle da izložba ove godine bude posebna. Na fotografiji je samo dio Društva žena koje su nam pomogle, svima od srca zahvaljujemo, poruka je iz škole.

 
Stranica 1 od 8

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica